A túrós-gyümölcsös pite tésztája vékony és roppanós, a tölteléke pedig gazdag és krémes.
A túró és a gyümölcsök párosítása ebben a krémes pitében is nagyon jól működik. A tészta különlegessége, hogy kerül bele túró, a krém pedig egy kevés keményítőnek köszönheti, hogy jól egyben marad. Ebbe a változatba szilva és sárgabarack kerül, de bármilyen, akár fagyasztott gyümölccsel is nagyon finom lesz.
Hozzávalók 8 szelethez
A tésztához:
👉 15 dkg liszt
👉 10 dkg túró
👉 5 dkg cukor
👉 1 teáskanál sütőpor
👉 0.5 dl tej
👉 0.5 dl olaj
A krémhez:
👉 15 dkg magozott szilva
👉 15 dkg magozott sárgabarack
👉 15 dkg túró
👉 5 dkg cukor
👉 3 tojás
👉 2.5 dl tejföl
👉 2 teáskanál étkezési keményítő
👉 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tésztához a villával áttört túrót keverd el a cukorral, a tejjel, az olajjal, végül a sütőporral elkevert liszttel. Gyúrd jól össze, és egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt torta- vagy piteformában úgy, hogy pereme is legyen.
A töltelékhez a gyümölcsöket mosd meg és szeleteld fel. A tojásokat keverd habosra a kétféle cukorral, add hozzá először a túrót, utána a tejfölt, végül a keményítőt. Keverd egyneműre, és kend meg vele a formában várakozó tésztát. Szórd meg a tetejét a gyümölcsökkel, és told 180 fokos sütőbe nagyjából 45 percre. Amikor kész, hagyd kihűlni, és csak utána szeleteld.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések