Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Joghurtban pácolt csirkemell roppanós salátával: egészséges, kalóriaszegény és mennyei


A joghurtban pácolt csirkemellel alig van munka, ha pedig köretnek salátát kínálsz hozzá, biztos lehetsz benne, hogy ma is tettél az egészségedért.


A joghurtban pácolt csirkemellnél egyszerűbb fogást keveset találni. Csak pácold be a húst, amíg pihen, dobd össze a salátát, majd serpenyőben, nagyon kevés olajon süsd ki. A csirkemell változatos módszerekkel készíthető el, ebből a gyűjteményből kedvedre válogathatsz.

Hozzávalók 4 személyre

A csirkemellhez:
👉 65 dkg csirkemellfilé
👉 3.5 dl görög joghurt
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 1 evőkanál citromlé
👉 1 teáskanál fokhagymapor
👉 1 teáskanál oregánó
👉 só
👉 bors

A salátához:
👉 25 dkg fodros salátalevél
👉 4 retek
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 4 szem szárított paradicsom
👉 2 evőkanál citromlé
👉 1 kígyóuborka
👉 1 avokádó
👉 só
👉 frissen őrölt bors

Elkészítés:

A csirkemellet szeleteld fel, szórd meg mindkét oldalát sóval és borssal. A joghurtot keverd el az olívaolajjal, a citromlével, a fokhagymaporral és az oregánóval. Fektesd a húst ebbe a pácba, és tedd a hűtőbe addig, amíg elkészíted a salátát.

Ehhez a salátaleveleket szeleteld fel, és tedd egy nagy tálba. Add hozzá a megmosott, karikákra vágott retket és uborkát, a feldarabolt szárított paradicsomot, valamint a meghámozott, felcikkezett avokádót. Sózd, borsozd, öntsd le olívaolajjal és citromlével, és forgasd össze. Tedd a hűtőbe.

Egy tapadásmentes serpenyőt kenj ki vékonyan olajjal, és tedd a tűzre. A joghurtos pácból kihalászott csirkemellet oldalanként öt perc alatt süsd omlósra. Grillen is elkészítheted. Kínáld a behűtött salátával.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések