A házilag készített vegetával sokféle étel lehet még finomabb.
A házi Vegetához semmi más nem kell, mint néhány friss zöldség és egy konyhai aprító. Az otthon készített leveskockához hasonlóan ez is százszázalékosan adalékanyag-mentes, ezért nagyon egészséges. Főleg magyaros fogásokat érdemes ízesíteni vele.
Hozzávalók 1 darabhoz
👉 1 kg sárgarépa
👉 1 kg fehérrépa
👉 50 dkg zeller
👉 50 dkg vöröshagyma
👉 50 dkg póréhagyma
👉 3 szál zellerzöld
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 1 csokor petrezselyem
A fűszerezéshez:
👉 3 evőkanál só
👉 1 evőkanál színes bors
👉 1 evőkanál kurkuma
Elkészítés:
A zöldségeket tisztítsd meg, szeleteld fel, és tedd konyhai aprítóba. Add hozzá a petrezselymet, a felszeletelt fokhagymát, hagymákat és zellerzöldet, és a gép segítségével aprítsd fel. Az így kapott keveréket egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt gáztepsiben. Takard le gézzel, és hűvös helyen 4-5 nap alatt szárítsd ki. Közben többször keverd meg.
Ha az időjárás nedves, vagy gyorsabban szeretnél végezni, a tepsit told 50 fokos sütőbe 12 órára, és így szárítsd ki a zöldségkeveréket. A megszáradt zöldségeket fűszerezd ízlés szerint, utána töltsd üvegbe, és fénytől védett helyen tárold.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések