Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Füstös sajtos tészta serpenyőben készítve: kolbász és szalonna is pirul hozzá


Egyszerre krémes, füstös és nagyon laktató: ha erősen szereted, használj hozzá csípős kolbászt. 


A kolbásszal és szalonnával sült sajtos tészta nem csak csodás, nagyon laktató is. Használhatsz csípős vagy csemege debrecenit hozzá. A szószba többféle sajt is olvad, ettől lesz még teltebb az íze.

Hozzávalók 4 személyre

👉 40 dkg száraztészta
👉 20 dkg debreceni (csípős vagy csemege)
👉 15 dkg trappista sajt
👉 10 dkg mozzarella
👉 10 dkg füstölt szalonna
👉 5 dl tejszín
👉 1 hagyma
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 só
👉 frissen őrölt bors

Elkészítés:

A tésztát forró, sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le. A szalonnát kockázd fel, és olvaszd ki a zsírját. A pörcöket szedd ki, és a visszamaradt zsíron pirítsd meg a felkarikázott kolbászt. Ezt is szedd ki, és ugyanabban az edényben párold üvegesre a hagymát. Amikor már puha, tedd vissza a kolbászt és a szalonnát, öntsd fel tejszínnel, reszeld bele a sajtokat.

Szórd meg sóval és frissen őrölt borssal, és főzd nagyjából öt percig, amíg a tejszín felforr, a sajt pedig elolvad. Ha túlzottan besűrűsödne, a tészta főzővizével hígíthatod. Végül forgasd össze a kifőtt tésztával, és szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések