Egyszerre krémes, füstös és nagyon laktató: ha erősen szereted, használj hozzá csípős kolbászt.
A kolbásszal és szalonnával sült sajtos tészta nem csak csodás, nagyon laktató is. Használhatsz csípős vagy csemege debrecenit hozzá. A szószba többféle sajt is olvad, ettől lesz még teltebb az íze.
Hozzávalók 4 személyre
👉 40 dkg száraztészta
👉 20 dkg debreceni (csípős vagy csemege)
👉 15 dkg trappista sajt
👉 10 dkg mozzarella
👉 10 dkg füstölt szalonna
👉 5 dl tejszín
👉 1 hagyma
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 só
👉 frissen őrölt bors
Elkészítés:
A tésztát forró, sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le. A szalonnát kockázd fel, és olvaszd ki a zsírját. A pörcöket szedd ki, és a visszamaradt zsíron pirítsd meg a felkarikázott kolbászt. Ezt is szedd ki, és ugyanabban az edényben párold üvegesre a hagymát. Amikor már puha, tedd vissza a kolbászt és a szalonnát, öntsd fel tejszínnel, reszeld bele a sajtokat.
Szórd meg sóval és frissen őrölt borssal, és főzd nagyjából öt percig, amíg a tejszín felforr, a sajt pedig elolvad. Ha túlzottan besűrűsödne, a tészta főzővizével hígíthatod. Végül forgasd össze a kifőtt tésztával, és szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések