A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Puccs kezdődött Kongóban is


Szeptember 17-én, vasárnap államcsíny történik Kongóban. A 79 éves Denis Sassou Nguesso elnök nem tartózkodik az országban, mert megérkezett New Yorkba, ahol részt vesz az ENSZ 78. közgyűlésén. 

Eközben a hadsereg átveszi az irányítást a kongói főváros kulcsfontosságú létesítményei felett.

Erről a LesNews számolt be:


A helyi média szerint a puccsot az elnöki őrség parancsnoka, Serge Oboah vezeti.

Kongó határos a Közép-afrikai Köztársasággal, amely orosz befolyás alatt áll. Ráadásul Kongónak, a Közép-afrikai Köztársasággal ellentétben, van hozzáférése a tengerhez.

Eközben a kongói kormány hamisítványnak nevezte a puccsról szóló jelentéseket.

Az ország vezetésének szóvivője, Thierry Lezen Mungala elmondta, hogy Kongóban minden nyugodt.


"Hihetetlen információk láttak napvilágot a Kongó fővárosában, Brazzaville-ben zajló komoly eseményekről. A kormány tagadja ezt az álhírt. Biztosítjuk a közvéleményt az uralkodó nyugalomról, és arra biztatjuk a lakosságot, hogy nyugodtan folytassák a dolgukat" - közölte a tisztviselő egy bejegyzésben az X közösségi hálózaton (korábban Twitter).

Mint ismert, augusztus végén puccs történt Gabonban, ahol a katonaság felülbírálta az elnökválasztás eredményét és feloszlatta a kormányzati struktúrákat. Gabon vezetését "felelőtlen és kiszámíthatatlan kormányzással vádolták, amely azzal fenyeget, hogy káoszba dönti az országot".

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések