A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Lampedusa a miénk, nem a kormányé vagy az Európai Unióé” - forrnak az indulatok az olasz szigeten


Nagy a feszültség Lampedusa szigetén, ahol híre ment, hogy az egykori lorani katonai bázist táborrá alakítják át az elmúlt napokban érkezett migránsok befogadására.

A lakosok hevesen tiltakoznak:

„Lampedusa a miénk, nem a kormányé vagy az Európai Unióé”

Lakosok százai vonultak utcára Attilio Lucia (Lega) alpolgármester mellett, elzárva a forgalmat, majd demonstráltak a városháza előtt. Az elkeseredettség lázba lépett, amikor a szigetlakók körében elterjedt a hír, hogy a régi lorani bázison sátorvárost hoznak létre, és hamarosan katonai járművek és felszerelések érkeznek a kikötőbe.


"Most elég volt, elég volt, elég volt!"

- kiabálják a polgárok, majd megtörtént első útlezárás a szigeten. "Lampedusa nem bírja tovább, mi nem bírjuk tovább!" - kiabálja fejcsóválva sok lampedusai lakos.

Az útlezárás idős emberekből áll, de sok fiatal férfi és nő is jelen volt gyerekeikkel...

„Mától kezdve Lampedusa azt mondja, elég – kiáltja Attilio Lucia alpolgármester – A lampedusaiak elfáradtak, mától elég! Elég! Lampedusának szabadnak kell lennie!” - mondta miközben hosszú, hangos taps tör ki.

„Ezeket az embereket nem tudjuk elhelyezni, készek vagyunk állandóan éjjel-nappal maradni, hogy ne menjen be senki sátorral tábort létrehozni – magyarázta az alpolgármester. Folytatjuk az útlezárásokat, békésen tesszük, hogy mindenki, a kormány és különösen Európa tudja, hogy Lampedusa szerint elég volt.”


Közben a szigeten tartózkodó betolakodók most utakat torlaszolnak el, és követelik, hogy engedjék őket szabadon az európai szárazföldre, ahol jólétben részesülhetnek.



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések