A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Prostitúcióra kényszerítettek két lányt egy gyermekotthonban, ítélet született


Emberkereskedelem és kényszermunka miatt ítéltek el két gyermekotthonban élő fiatalkorút, akik prostitúcióra kényszerítettek két ugyanott lakó lányt – közölte a Miskolci Törvényszék hétfőn.


A gyermekotthonban lakó fiatalkorú vádlottak előbb baráti, majd szerelmi kapcsolatba kerültek a két későbbi sértettel. 2020 szeptemberében az elsőrendű vádlott ötlete alapján társával a két lányt – külső helyszínen – prostitúcióra kényszerítették.

A lányoknak a cselekményt naponta, a vádlottak felügyelete mellett kellett csinálniuk.

A megkeresett pénzt az elsőrendű vádlottnak adták át, aki ha kevesellte a bevételt, bántalmazta a két lányt, egy alkalommal a másodrendű vádlott is megverte az egyik sértettet. A megszerzett pénzből többnyire alkoholt, cigarettát és ennivalót vásároltak.

A lányok prostitúciós munkájából a vádlottak csaknem kétmillió forintot kerestek.

A bíróság az elsőrendű vádlottat négy év hat hónap, a másodrendű vádlottat három év hat hónap szabadságvesztésre ítélte, a büntetés kiszabásakor enyhítő körülményként vette figyelembe az előkészítő ülésen tett beismerő vallomásukat.

Ugyanakkor súlyosító körülményként értékelte a bíróság a társas elkövetést, az elsőrendű vádlott esetében kezdeményező szerepét és a hasonló jellegű bűncselekmények elszaporodottságát.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések