A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A jó esti rutin még a bőrt is megszépíti – az esti rutin 5 legfontosabb lépése


Minden nőnek szüksége van egy olyan bőrápolási rutinra, amely az életkorának és önmagának is megfelelő, hiszen a bőrt ápolnunk szükséges ahhoz, hogy minél később jelenjenek meg azon az öregedés jelei. 

Ha azonban nem jól alkalmazzuk a bőrápolási rutint, vagy egyáltalán nincs rutinunk, és emellett esténként elfelejtjük például a sminket lemosni, akkor az öregedési folyamatok a bőrben is nagyon korán elindulnak, és a mély ráncok és finom vonalak ellen már nem tehetünk semmit. Mutatjuk is, hogy mire ügyeljünk, hogy minél tovább szépek és fiatalosak maradjunk.

Az első és talán legfontosabb dolog, hogy mindig alaposan mossuk le a sminket, mielőtt lefekszünk, hiszen ha rajta hagyjuk az arcunkon az alapozót, a szemfestéket vagy a pirosítót, akkor ezek eltömítik a pórusokat, nem beszélve arról, hogy akkor arcot sem mosunk, így a szennyeződések is a pórusokban maradnak.

A bőrünknek gondoskodásra van szüksége. Mint ahogyan az arc bőrének jólesik egy hidratáló vagy relaxáló arcmaszk, úgy a testünk is hálás lesz a rendszeres bőrradírozásért és a tápláló, hidratáló testápoló használatáért.

Akár az arcunk, akár a testünk megtisztításáról van szó, kulcsfontosságú, hogy mindig gyengéd mozdulatokkal bánjunk a bőrünkkel. Soha ne dörzsöljük azt erősen, főleg az arcunkat ne, hiszen ezek a durva mozdulatok is kárt tehetnek az arcbőrünkben, mint ahogyan a száraz és érzékeny arcbőrre se alkalmazzunk durva szemcséjű bőrradírt, hiszen ez is károsítja a bőr felszíni rétegét.

Egy bizonyos kort követően lényeges, hogy antioxidánsban gazdag és anti-age termékeket alkalmazzunk. Fiatalabbak nem leszünk, de a bőrünk sokkal fiatalosabb, üdébb és frissebb lesz, ami éveket is fiatalíthat az arcunkon. Egy remek antioxidánst is használhatunk az arcbőrünkre, például C-vitamin-szérumot, amely szintén élettelivé varázsolja az arcbőrt. Az E-vitaminban bővelkedő olaj pedig nemcsak táplálja és hidratálja, de meg is fiatalítja az arcbőrt.

A szem körüli bőr is különös gondoskodást igényel, ugyanis itt a legvékonyabb és legkényesebb a bőr, ez a rész öregszik a leglátványosabban és leggyorsabban. Alapos arctisztítást követően használjunk erre a területre mandulaolajat, Aloe vera gélt vagy E-vitaminban gazdag krémet.

Az esti bőrápolási rutinnak 5 nagyon fontos lépése van. Mutatjuk is, melyek ezek.

Amennyiben sminkelünk, akkor nagyon fontos lépés a dupla arctisztítás. Először egy olajos lemosóval a sminket és a nap folyamán arcunkra került szennyeződéseket távolítjuk el, majd következhet egy gyengéd lemosás egy géles lemosóval.

Ezt követően tonizálnunk szükséges az arcbőrt. Ezt megtehetjük az arcunkkal kompatibilis arctonikkal vagy rózsavízzel.

A harmadik lépés nem más, mint valamilyen szérum vagy arcolaj felvitele a bőrünkre.

Ezután a szemkörnyékápoló következik. Mivel itt sokkal vékonyabb a bőrünk, ezért speciális termék használatára van szükség.

Végezetül a rutin lezárásaként használjunk valamilyen, a bőrtípusunknak megfelelő hidratáló éjszakai krémet.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések