A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Omlós sertéskaraj lassan sütve: negyedóra munka van vele, a többi a sütő dolga


A lassan sült karaj alacsony lángon, hosszú ideig puhul a sütőben, így lesz igazán szaftos és omlós.


Ha nem sietsz az ebéddel, mindenképpen próbáld ki a sertéskarajt lassan sütve! A szépen kiklopfolt szeleteket fedd be hagymával, így lesz sűrű szaftja. Valódi munka alig van vele, csak fűszerezd be, és hagyd, hogy a sütő elvégezze a többi munkát. Ha máskor inkább sietnél, a hirtelen sült karaj lesz a te recepted.

Hozzávalók 4 személyre

👉 4 szelet sertéskaraj
👉 2 evőkanál olaj
👉 1 hagyma
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 teáskanál mustármag
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A karajszeleteket klopfold ki, és szórd meg sóval. Az olajat keverd össze a pirospapikával, a mustármaggal és a borssal. Fektesd ebbe a pácba a húst, és tartsd benne egy órát.

Közben a sütőt melegítsd elő 145 fokra. A bepácolt karajszeleteket helyezd el egy tepsiben. A hagymát karikázd fel, és tedd a hús tetejére. Alufóliával letakarva három óra alatt süsd készre.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések