A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megbüntették a Heinekent, mert kiszorította a versenytársakat egy kocsmából


A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 15 millió forintos bírság megfizetésére kötelezte a Heineken gyártóját, mert vizsgálatuk szerint „a törvényi tilalom ellenére szinte kizárólagosságot eredményező beszállítói együttműködést alakított ki egy fővárosi vendéglátóhellyel” – olvasható a GVH tájékoztatásában.


A két éve hatályos, úgynevezett sörtörvénynek az a célja, hogy bővüljön az italválaszték, és visszaszorítsák a kizárólagossági megállapodásokat. A Burger King és a KFC is megsértette a kereskedelmi törvényt, ez a vizsgálat az elmúlt év végén zárult le. Három nagy sörgyár volt még a célkeresztben, ezek közül elsőként a Heineken eljárása fejeződött be.

Az ügyben érintett vendéglátóhelyet üzemeltető cég figyelmeztetést kapott a versenyhivataltól.

A GVH Versenytanácsa figyelembe vette azt is, hogy a Heineken visszaesőnek számít: három éve 75 millió forintos bírságot kaptak, mert nem igazolták megfelelően a kizárólagos szerződésekkel eladott sör mennyiségének csökkentésére vonatkozó vállalásait. A kimutatásokat nem az előírt módon nyújtották be, pedig ennek a módszertanát korábban éppen a sörgyárak javasolták.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések