A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Michael Schumacher fia hosszasan beszélt az apjáról


A Forma-1 tesztpilótáját legendás apjáról kérdezték, ő pedig szívesen mesélt róla


Mick Schumacher eddig leginkább a neve miatt került refelktorfénybe a Forma–1-ben. A Mercedes 24 éves tesztpilótája korábban a Haas istállónál versenyezve nem tudta bizonyítani a tehetségét. Mégis mindenkit érdekel a sorsa – a hétszeres világbajnok apja, Michael Schumacher miatt.-írta meg a borsonline.hu

A legendás német autóversenyzőre vonatkozó kérdésekre általában nagyon tömören válaszol a fia, de Monzában, az Olasz Nagydíj versenyhétvégéjén kivételt tett: hosszasan, megindítóan mesélt édesapjáról.

A "kis Schumit" egy tévéműsorban arról kérdezték, milyen volt világhírű papája árnyékában elindulni az áhított F1-szereplés felé.

Kisgyerekként tisztában voltam azzal, hogy Papa autóversenyző. De hogy milyen kivételes, az sokáig nem volt világos előttem.

Mindenesetre az ő hatása és tippjei nélkül sohasem juthattam volna el idáig. – mondta többek között Mick.

Amikor gokartoztam, több különböző taktikát kipróbált velem.

Néha igyekezett nagy szigorú lenni, máskor viszont a legkevésbé sem, egyszerűen csak figyelte, mire jutok.

Akadtak olyan pillanatok, amikor el kellett töprengenem, mit csináltam rosszul, de ezek voltak azok a momentumok, amik előre vittek. Papa sohasem helyezett rám nyomást. Óriási érzéke volt ahhoz, hogy a legjobbkor azt mondja: többé ne is gondolj erre!

Ő és a Mama a kezdettől mondogatták nekem, hogy ha nem akarom, nem kell ezt csinálnom. Ez természetesen extrém módon levette a nyomást a vállamról – magyarázta Mick Schumacher, hogyan tudott megbirkózni az apja hírneve jelentette súllyal a sportágban egyre előrébb lépkedve.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések