A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Októbertől Ukrajna a fehérnépeket is mozgósítja: bármikor bevethetik a háborúba


Ukrajnában a katonai regisztráció a nők számára még mindig önkéntes - a hangsúly a még-en van


Azonban 2023. október 1-jétől az orvosi és gyógyszeripari ágazatban dolgozó nőknek kötelező lesz a katonai nyilvántartásba vétel – írja az RBK Ukraina című ukrán lap, számol be az Oroszhirek.hu.

Kötelező katonai nyilvántartásba vétel 2023. október 1-jétől az orvosok, ápolók és gyógyszerészek alá tartoznak. A nőket akkor lehet regisztrálni, ha életkoruk (60 éves korig) és egészségi állapotuk alapján alkalmasak a szolgálatra.  

A katonai szolgálatra a területi toborzóközpontban kell jelentkezni. Ehhez útlevéllel, orvosi végzettséget igazoló oklevéllel és a munkahelye által kiállított igazolással kell érkeznie – írja a lap.

A katonai szolgálatra kötelezett nőknek ugyanazok a kötelezettségeik, mint a férfiaknak:

  • jelentkezniük kell a katonai szolgálatra
  • részt kell venniük a katonai szolgálatra való kiképzésen
  • be kell jelenteniük a katonai bizottságoknak a nyilvántartási/lakóhely, családi állapot, rokkantság stb. változását.


A katonai szolgálatra a területi toborzóközpontban kell jelentkezni. Ehhez útlevéllel, orvosi végzettséget igazoló oklevéllel és a munkahelye által kiállított igazolással kell érkeznie – írja a lapA katonai szolgálatra kötelezett nőknek ugyanazok a kötelezettségeik, mint a férfiaknak, kötelesek:jelentkezniük kell a katonai szolgálatrarészt kell vennie a katonai szolgálatra való kiképzésenbejelenteni a katonai bizottságoknak a nyilvántartási/lakóhely, családi állapot, rokkantság stb. változását.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések