A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megtalálhatták a Zodiákus gyilkost


54 évig legalább akkora érdeklődés övezte a kilétét, mint Hasfelmetsző Jackét 

A történelem nagy rejtélyei közé tartozik a Zodiákus gyilkos személyazonossága, azaz csak tartozott, ugyanis úgy tűnik, hogy bebizonyosodtak a korábbi feltételezések. - írta meg az nlc.hu

A ‘60-as évek Amerikájának rettegett alakja volt a Zodiákus gyilkos, aki három nőt és három férfit gyilkolt meg. Ennél valószínűleg több volt a számláján, de erről a hatról bizonyítható, hogy tényleg ő követte el őket. Hírnevét annak köszönheti, hogy áldozataival késszúrással vagy lövéssel végzett, majd kódolt üzenetet küldött a hatóságoknak. Első levelét egy hét alatt sikerült megfejteni, a másodikhoz azonban több mint ötven év kellett.

A rejtély, hogy ki volt ő, sokáig megfejtetlen maradt, azonban 2021-ben egy független nyomozócsoport, akik a The Case Breakers nevet kapták – és akik nyomozókból és újságírókból álltak – azt találták, hogy a gyilkosságokat egy bizonyos Gary Francis Poste követhette el, aki 2018-ban életét vesztette. Bár sokan kész tényként kezelik a férfi bűnösségét, valójában hivatalosan sosem erősítették meg a szervek, hogy ő volt az elkövető.

Forró nyomon

54 évig legalább akkora érdeklődés övezte a kilétét, mint Hasfelmetsző Jackét – akiről egyébként azt is tartják, hogy a brit királyi család egyik tagja volt, és ezért lett az ügy eltussolva – de egyre több bizonyíték mutat arra, hogy valóban Poste volt az, aki a gyilkosságokat elkövette.

Jen Bucholtz veterán és bűnügyi nyomozó kezébe került egy kézirat, amiről úgy véli, hogy a Zodiákus gyilkoshoz köthető. Egy Dale Julin nevű férfi, nyugalmazott hírolvasó kereste fel Bucholtz nyomozót, hogy megmutassa neki az elméletét, miután a rendőrség és az FBI is elutasította őt.

Dale elmondta, hogy 2014-ben egy hajléktalan férfi, Chris Avery felbukkant a tévéállomásnál, ahol dolgozott, és beszélni akart vele. Chris azt állította, hogy a mostohaapja, Gary Francis Poste az állatövi gyilkos, és amikor szembe szállt vele, Poste megpróbálta megölni, ezért elmenekült.

Kódolásból elégséges

Julin az esetet követően nyomozásba kezdett a személyazonosság felderítése érdekében, és rájött, hogy a sorozatgyilkos leveleit egy rejtett kulccsal lehet dekódolni, amihez Poste teljes neve a megfejtés. Amikor Bucholtz elkezdte beleásni magát Julin tanulmányaiba egyre inkább meggyőződött arról, hogy a férfi bizonyítékai életképesek, és valóban Poste lehetett az elkövető.

Poste nevének használata segített megtalálni a legfontosabb információkat. A férfi a katonaként töltött évei során szerzett tapasztalatot a bonyolult titkosítások létrehozásában – mondta.

Az is Poste ellen szól, hogy a gyilkosságok közelében élt, sőt, egy Zodiákushoz köthető szimbólumot is találtak egy fán, nem messze az otthonától. Emellett pont akkora méretű csizmát viselt, amekkorát a tetthelyeken találtak. Azt se felejtsük el, hogy a Zodiákus a híres 1974-es leveléig összesen 37 gyilkosságot ismert be, Poste pedig 1937-ben született, és pont ’74-ben lett 37 éves.

Poste-ot egyébként korábban kihallgatták az ügyben, mint gyanúsítottat, de sosem bizonyosodott be, hogy valóban ő követte el a gyilkosságokat, és mivel 2018-ban életét vesztette, valószínűleg már nem is fog soha. A férfi büntetett előéletű volt, 2016-ban családon belüli erőszak miatt letartóztatták, mert állítólag lelökte a feleségét a lépcsőn. Mivel mentálisan beszámíthatatlannak találták a bíróságon, ezért egy állami kórházba utalták.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések