A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fuldokló emberhez hasonlította Ukrajnát a lengyel elnök


Elmaradt Andrzej Duda lengyel és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tervezett találkozója az ENSZ-közgyűlés alatt New York-ban. A lengyel elnök fuldokló emberhez hasonlította a gabonaimport tilalmának meghosszabbítása miatt perrel fenyegetőző Ukrajnát. 

Mint arról beszámoltunk, Ukrajna beperli Lengyelországot, Magyarországot és Szlovákiát, amiért azok nem hajlandók feloldani az ukrán mezőgazdasági termékekre vonatkozó importtilalmat. 

Az ENSZ közgyűlése kapcsán New Yorkban tartózkodó Andrzej Duda lengyel elnök újságírókhoz szólva Ukrajnát fuldokló emberhez hasonlította, aki kapkodásával a segítségére sietőket is magával rántja.

A fuldokló ember rendkívül veszélyes, képes magával rántani azokat, akik segíteni próbálnak. Ezért intézkedéseket kell tennünk érdekeink hatékony és határozott védelme érdekében, mivel nem engedhetjük meg magunknak, hogy magunkkal rántsanak

− idézi Dudát a Poland Daily 24 hírportál tudósítása.

New Yorkban személyes találkozóra is sor került volna a lengyel elnök és ukrán hivatali partnere, Volodimir Zelenszkij között, ez azonban végül időpont ütközés miatt elmaradt – írja a Glavkom ukrán hírportál, hozzátéve, hogy 

a lengyel államfő nem zárta ki egy későbbi találkozó lehetőségét.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések