Hirdessen itt

Megrázó videókon a görög, török és a bolgár ítéletidő


Egymást érik a természeti katasztrófák Görögországban. Nemrég pokoli tűzvész pusztított több szigeten is, most pedig évtizedek óta nem látott esőzés sújtja az országot. 

Több helyen egyetlen nap alatt leesett az éves csapadékmennyiség, ezer milliméternyi eső zúdult le helyenként néhol 24 óra leforgása alatt.

Emeletes házak kerültek teljes terjedelmükben a víz alá, egész utcákat mosott el a villámárvíz.

Korfu szigetén áramkimaradás volt, és az ottani repülőtér működésében is fennakadások voltak. A sárlavinák emberéleteket is követeltek.

Az utakat elmosó ár akkora krátereket hagyott maga után, hogy még a buszokat is képesek elnyelni.

A görög szigeteknél uralkodó időjárási viszonyok miatt víztölcsérek sora alakult ki a partokhoz közel, az alábbi videón egy nagyobb tölcsér látható.

De nem csak Görögországot sújtja a természeti katasztrófa. Az északabbra fekvő Bulgáriában Nyikolaj Denkov miniszterelnök közleményében arról számolt be, hogy a Fekete-tengeri partvidéken a vihar okozta áradásokban két ember halt meg, hárman eltűntek. A megáradt folyók utakat és hidakat rongáltak meg. Az áramellátás is szakadozott a térségben, és a hatóságok arra figyelmeztették a lakosságot, hogy az áradás okozta fertőzés veszélye miatt ne igyanak csapvizet.

Törökországban szintén a hirtelen áradások miatt haltak meg többen, köztük nyaralók is. A helyi kormányzói hivatal közlése szerint Isztambul két kerületében az esőzés okozta ár szintén elárasztotta az utcákat és a házakat. Az áradásnak ott legkevesebb két halálos áldozata van. Tucatnyi embert, akik egy könyvtárban rekedtek, sikerült kimenteni. Néhány metróállomást azonban le kellett zárni az ár miatt. Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések