A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Magyaros sertéspörkölt, ahogy Dobrocsi Edit hajdúszoboszlói olvasónk ajánlja


Egy nagy adag finom sertéspörkölttel mindenkit könnyen az asztalhoz tudsz csalogatni. 

A sertéspörkölt szinte minden családban másként készül. Ha szárazabb húsból szereted, combból főzd. Ha a zsírosabb falatokért rajongsz, lapockát vásárolj. Vörösborral, chilivel még pikánsabbá teheted. Az íze nagyon jó, és alig van vele munka. Most Dobrocsi Edit hajdúszoboszlói olvasónk receptajánlatát osztjuk meg Önökkel. 

HOZZÁVALÓK

👉 2 nagy fej vöröshagyma
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 70 dkg sertéscomb/lapocka vagy mindkettő vegyesen
👉 1 db paradicsom
👉 2 evőkanál olaj/zsír
👉 só (ízlés szerint)
👉 bors (ízlés szerint)
👉 1 csipetnyi darált kömény
👉 2 teáskanál pirospaprika
👉 1 csipetnyi majoránna (opcionális)

ELKÉSZÍTÉS

A vöröshagymát megpucoljuk, apróra felkockázzuk, fazékban forró olajon vagy zsíron aranybarnára pirítjuk.

Ezután rátesszük az ízlés szerinti méretekre vágott húst, amelyet néhány percig pörkölünk, ami annyit tesz, hogy megperzseljük a hús minden oldalát, és ezzel lezárjuk a pórusait. Ennek a folyamatnak köszönhetően hívják az így készült ételeket pörköltnek. Vigyázat! Ha a nyers felkockázott húst rögtön vízzel engedjük fel, akkor már abálásról beszélünk és nem pörköltről.

Amennyiben a hús nem engedett elég levet, felöntjük egy kis vízzel. Amint megvan a szükséges forrásban lévő folyadékmennyiség, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, befűszerezzük sóval, borssal, valamint egy gerezd áttört fokhagymával. Érdemes megjegyezni, hogy a fokhagyma illófűszer, így most csak az egyik gerezdet használjuk fel, míg a másikat a főzés befejezte előtt kb. 10 perccel.

Kb. 60 perc alatt puhára főzzük. A főzési idő függ attól, hogy milyen idős húst teszünk bele.

Tipp: 10 perccel a főzés vége előtt tejföllel is gazdagíthatjuk, igaz, akkor már tejfölös sertéspörköltről beszélünk. Érdemes kipróbálni, hiszen így egy krémesebb, lágyabb ételt kapunk. Jó étvágyat kívánunk!

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések