A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lezuhant egy repülő a Börgöndi Légiparádén, lefújták a rendezvényt


A földbe csapódott egy repülőgép Börgöndön, amelyen a pilótán kívül ketten utaztak. A helyszínre két mentőhelikopter is érkezett. Úgy tudni, hogy a légiparádét a baleset következtében lefújták. 

A Börgöndi Légiparadén lezuhant a HA-RDM lajstromot viselő T-28-as Trojan kisrepülő – közölte közösségi oldalán a Budflyer nevű blog. Az fmc.hu beszámolója szerint a repülőgép a földbe csapódott és a földetérés pillanatában berobbant.

Mint írták, nem hivatalos információk szerint a T28 Trojan gépen a pilótán kívül ketten, apa és fia utaztak. 

A HELYSZÍNRE KÉT MENTŐHELIKOPTER IS ÉRKEZETT.

A látogatókat arra kérték, hogy ne rohamozzák meg a parkolót, hogy a mentők tudjanak közlekedni.

A portál hozzátette, hogy a baleset miatt állítólag lefújták az idei légiparádét, és a légtérbe sem engednek be semmilyen légijárművet. Azt biztosan lehet tudni, hogy nem a parkoló autókra zuhant a repülő, azok nem sérültek – írták.

Mint arról a Napi Újság is beszámolt, csütörtökön gyakorlat közben lezuhant egy MD 500E típusú rendőrségi helikopter Balatonszéplak közelében. A legénységet egy a közelben tartózkodó hajó mentette ki. A rendőrség szerint a helikopter műszakilag rendben volt, de a baleset körülményeit még vizsgálják.

Egyetlen ilyen gép volt Magyarországon

Két éve érkezett Magyarországra a most lezuhant North American Aviation T–28 Trojan, értesült a Magyar Nemzet. A repülőgépből csak ez az egy volt az országban. A delmagyar.hu 2021-es cikke szerint Szeged felett tette meg az első köröket magyar légtérben, magyar lajstromjellel. 

A felszállás előtt Rózsavölgyi Vilmos, aki a gép tulajdonosa volt, részletesen felidézte a fél világot bejárt repülő történetét. 1951-ben gyártották, 1951 és 56 között az amerikai légierőnél volt, majd eladták a franciáknak. A 70-es évek végén került vissza Amerikába, magánkézbe. A történet vége, hogy Dél-Afrikából egy svájci állampolgár vette meg. A gépet szétszedték, úgy szállították át Svájcba. – Mi április 24-én baráti kapcsolataink segítségével vásároltuk meg – tette hozzá Rózsavölgyi Vilmos.

Arról még nincsenek információk, hogy a gépet most is szenvedélyes pilóta hírében álló tulajdonosa vezette-e, és hogy túlélte-e a zuhanást.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések