Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Könnyű, nyárvégi paradicsomos húsgombóc: ez a legfinomabb szaft titka


A paradicsomos húsgombóc egyszerű, szerethető fogás, és így elkészítve mindenki imádni fogja.


A paradicsomos húsgombóc a töltött paprika gyerekbarát változata, amit az is szívesen szokott fogyasztani, aki nem rajong a főtt zöldségekért. Megosztó kérdés, hogy főtt krumplival vagy anélkül, egyszerűen friss kenyérrel tunkolva kell-e tálalni: ki így szokta, ki úgy, mindenhogy finom. A szószba tegyél egy kiskanál szárított lestyánt!

Hozzávalók 4 személyre

A húsgombócokhoz:
👉 50 dkg darált sertéscomb
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 kis hagyma
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 0.5 csésze rizs
👉 só
👉 bors

A mártáshoz:
👉 50 dkg passzírozott paradicsom
👉 40 dkg hámozottparadicsom-konzerv
👉 2 babérlevél
👉 1 hagyma
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 teáskanál lestyán
👉 só
👉 bors
👉 olaj
👉 1 evőkanál cukor (elhagyható)

Elkészítés:

A húsgombóchoz való rizst sós vízben főzd vagy párold puhára. Ha kész, szűrd le, és hagyd kihűlni.

Amíg a rizs készül, állítsd össze a mártást. A hagymát olajon párold puhára. Húzd le a tűzről, leverd el a pirospaprikával, öntsd fel a sűrített paradicsommal és a konzervvel, majd tedd vissza a tűzre. Sózd, borsozd, ízesítsd babérlevéllel, lestyánnal. Kis lángon kezdd el összefőzni.

Közben készítsd el a gombócokat. A darált húst keverd el a zúzott fokhagymával, a lereszelt hagymával, a pirospaprikával, a főtt rizzsel, a sóval és a borssal. Formázz belőle gombócokat, és pakold őket a mártásba. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje. Ha szeretnéd, most tehetsz hozzá egy kevés cukrot is. Kóstold meg, ha szükséges, a szószt ízesítsd még utána, és nagyjából 45 perc alatt főzd a gombócokat puhára.

Tálalhatod főtt krumplival vagy olaszos módon reszelt parmezánnal.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések