A csonthéjasokkal és aszalt gyümölcsökkel telepakolt reggeli köleskása tele van rostokkal, így tökéletes napindító.
Az aszalt gyümölcsös köleskása ideális reggeli, ha egész délelőttre szeretnéd magad feltölteni energiával. Laktató, jót tesz az emésztésnek, ráadásul, ha növényi tejből készíted, akár teljesen vegán is lehet. Legjobban a szilva és a sárgabarack megy hozzá, amelyeket előző este áztass be, hogy jó puhák legyenek.
Hozzávalók 1 adaghoz
👉 5 db aszalt szilva és/vagy sárgabarack
👉 1.5 csésze (növényi) tej
👉 1 evőkanál zabkorpa
👉 1 teáskanál méz
👉 0.5 csésze köles
👉 néhány szem dió és mandula
Elkészítés:
A aszalt gyümölcsöket előző este áztasd vízbe. Reggel a kölest háromszoros mennyiségű tejben tedd fel főni.
Nagyjából húsz perc múlva húzd le a tűzről, pihentesd egy rövid ideig, majd keverd bele a zabkorpát. A diót és az aszalt gyümölcsöket vágd nagyobb darabokra, és ezeket is keverd a köleshez. Öntsd egy tálkába, amikor már nem forró, csorgass hozzá mézet, és tegyél a tetejére néhány szem mandulát.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések