A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kim Dzsongun: Oroszország szent harcra kelt, hogy megvédje a szuverenitását


Szerda reggel találkozott a kelet-oroszországi Amur régióban Vlagyimir Putyin orosz elnök és Kim Dzsongun észak-koreai diktátor. A két vezető a vosztocsniji űrközpontban tárgyal, a megbeszélés előtt röviden köszöntötték egymást. Az orosz állami média jelentése szerint a Putyin és Kim Dzsongun azóta már négyszemközt is beszélt egymással, a délelőtt folyamán peig az orosz és az észak-koreai delegáció fog tárgyalni. 

A köszöntőn Vlagyimir Putyin hangsúlyozta, hogy 75 évvel ezelőtt Oroszország ismerte el először a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság szuverenitását, és azóta is támogatja a szomszédját. „Természetesen beszélnünk kell a gazdasági együttműködés lehetőségeiről és a humanitárius jellegű kérdésekről is. Rengeteg kérdésünk van” – fogalmazott az orosz elnök.

Kim Dzsongun is hangsúlyozta, hogy a két ország barátsága „mélyen gyökerezik”. „Most az Orosz Föderációval való kapcsolatok az első számú prioritás országunk számára. Biztos vagyok benne, hogy találkozónk a következő lépés lesz a kapcsolatok új szintre emelésében” – mondta.

„Oroszország szent harcra kelt, hogy megvédje szuverenitását és biztonságát a hegemón erőkkel szemben. Mindig támogatni fogjuk Putyin elnök és az orosz vezetés döntéseit és együtt fogunk harcolni az imperializmus ellen”.


Kim Dzsungun a látogatóközpont vendégkönyvébe azt írta, „Oroszország dicsősége, amely életet adott az űr első meghódítóinak, halhatatlan lesz”.

Azt egyelőre nem lehet pontosan tudni, hogy miről lesz szó a megbeszélésen, bár az Egyesült Államok már hetekkel ezelőtt figyelmeztetett arra, hogy a felek valószínűleg egy lehetséges fegyverüzlet megkötéséről tárgyalnak majd.

Mindössze egy órával Putyin és Kim Dzsongun találkozó előtt Észak-Korea két ballisztikus rakétát is kilőtt a Japán-tenger felé. A Reuters dél-koreai jelentésekre hivatkozva azt írja, a rakétákat a Phenjan közeléből lőhették ki, és 650 km-t repültek, mielőtt a tengerbe zuhantak.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések