A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A bátaszéki zöldséges becsületkasszás pultot hozott létre: egy hónap alatt elhordtak mindent de egy forintot se hagytak ott becsületből


A bátaszéki őstermelő úgy gondolta, önkiszolgáló zöldséges pultot állít fel. Ráadásul becsületkasszás módszert vezetett be, vagyis annyit adjon mindenki, amennyit gondol. Nem nagyon gondoltak semennyit, így már be is zárt. Egy hónapot bírt. 

Augusztus elején jutott el a megvalósításig az a zseniális ötlet, hogy abban az országban, ahol a boltban is csak kötelező jelleggel lehetett maszkot rakatni az emberekre, hogy becsületkasszás módszerrel lehet zöldséget árulni.

Spoiler: nem lehet.

A Teol.hu beszámolója szerint a nagy tervekkel induló őstermelői stand portékáiért nem nagyon akart fizetni senki önszántából.

Aki a Park sétány 5/1 felé veszi az útját, az egyenesen a kistermelői konyhakertből juthat hozzá friss zöldség- és gyümölcsáruhoz, akár a nap 24 órájában

így kezdődött a sztori még a nyár vége felé.

A lap cikke szerint az augusztus 7-én induló projekt mostanra befuccsolt. Az eladó nélküli útmenti standra egy kasszát szereltek, amelybe a vásárlók bedobják a pénzt. Nem dobták be.

A zöldségek és a gyümölcsök elfogytak, de valamiért a pénz nem kezdett el özönleni. Valószínűleg osztottak, szoroztak az emberek és arra jutottak, hogy a 0 forint kevesebb egy kiló paradicsomért, mint a Tescóban kifizetett 600. Ezért a becsületkassza:

rendszerint üres maradt.

Mára már be is zárt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések