A gluténmentes muffin alapreceptjében az a csodálatos, hogy kedvedre variálhatod.
A hagyományos muffinalaprecepthez hasonlóan a gluténmentes változatot is bátran feldobhatod csokival, gyümölcsökkel vagy épp dióval, mandulával. Hajdinalisztet használj hozzá, amelynek számtalan jó tulajdonsága van: magas a magnéziumtartalma, így segít alacsonyan tartani a koleszterinszintet és a vércukrot.
Hozzávalók 24 darabhoz
👉 40 dkg hajdinaliszt
👉 20 dkg cukor
👉 2.5 dl olaj
👉 2.5 dl tej
👉 2 tojás
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csomag gluténmentes sütőpor
Elkészítés:
A tojást keverd ki a kétféle cukorral, majd add hozzá az olajat. A hajdinalisztet vegyítsd el a sütőporral, és a tejjel felváltva több részletben adagold a cukros tojáshoz. Keverj belőle csomómentes tésztát.
Egy muffintepsit bélelj ki papírral, vagy kenj ki vajjal és gluténmentes liszttel. Oszd el a tésztát a mélyedésekben, és 200 fokos sütőben nagyjából 15-20 perc alatt süsd a muffinokat készre.
Ebből a mennyiségből két tepsire való süti készülhet.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések