A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Erdogan arra kérte Elon Muskot, hogy Törökországban legyen a következő Tesla gyár


Recep Tayyip Erdogan elnök arra kérte Elon Muskot, a Tesla vezérigazgatóját, hogy az válassza Törökországot elektromos járműgyártó cégének következő gigagyárának helyszínéül – írja az Anadolu török állami hírügynökség. 

A vasárnapi találkozó során Erdogan ismertette Ankara “technológiai áttöréseit, valamint a ‘Digitális Törökország’ víziót és a Nemzeti Mesterséges Intelligencia Stratégiát” – áll az ország kommunikációs igazgatóságának az Anadolu által idézett közleményében.

Amellett, hogy felszólította Muskot, hogy a Tesla következő gyárát Törökországban hozza létre, Erdogan más “együttműködési lehetőségeket is leírt a SpaceX-szel a Törökország űrprogramjának részeként megtett és megteendő lépések révén”.

Az amerikai vállalkozó egyelőre nem nyilatkozott a tárgyalások eredményeiről. Vasárnap látták, amint kisfiával a kezében vasárnap belép az ENSZ-székházzal szemben lévő Török Ház felhőkarcolóba.

A Teslának jelenleg hat úgynevezett gigagyára van az Egyesült Államokban, Németországban és Kínában, egy hetediket pedig Mexikóban épít. Az autógyártó 2023 végéig választhat helyszínt a következő nagy gyártóüzemének – jelezte Musk az év elején

A múlt hónapban a vállalat “érdeklődését fejezte ki” egy indiai gyár építése iránt egy olcsó EV-modell gyártása céljából, miután Musk jelentős beruházásokat ígért Indiában a Narendra Modi miniszterelnökkel júniusban az Egyesült Államokban tartott találkozóját követően.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések