A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elhunyt Bieliczkyné Buzás Éva néni a Hajdúszoboszlói Irodalom Háza megálmodója


A napokban számoltunk be arról, hogy Éva néni 28 milliót ajándékozott a Hajdúszoboszlói Önkormányzatnak, hogy ebből hozzák létre a szoboszlói irodalom házát. A mai napon pedig arról a szomorú hírről kaptunk tájékoztatást, hogy Éva néni elment. 


Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük a hajdúszoboszlói Bocskai István Múzeum igazgatójának nyilatkozatát. 

"Amikor Jézus leült a templomi persellyel szemben, nézte, hogyan dobja a pénzt a sokaság a perselybe. Sok gazdag sokat dobott bele, egy szegény özvegyasszony pedig odamenve beledobott két fillért. Jézus odahívta tanítványait, és ezt mondta nekik: Bizony, mondom néktek, hogy ez a szegény özvegyasszony mindenkinél többet dobott a perselybe. Mert mindannyian fölöslegükből dobtak, ő azonban szegénységéből mindazt beledobta, amije csak volt, az egész vagyonát.” (Márk 12,41-44) 

Amióta közelebbről ismertem, tudtam, hogy Ő az özvegyasszony, akiről a Szentírás szól. Nem azért mert keveset adott, hisz nagyon is sokat adott. Hanem azért, mert mindenét odaadta! A MINDENÉT adta oda. Emlékszobája szellemiségét. Férje költészetét. Saját tudományát. Élete műveit. Továbbadta...

"Be van fejezve a nagy mű, igen. A gép forog, az alkotó pihen." - idézné most, de nem idézi... Mert visszaadta lelkét Teremtőjének. Vigasztalhatatlanok vagyunk. 

A Szoboszlói Irodalom Háza megálmodója örökre lehunyta szemeit. A boldog feltámadás - közös hitünk szerinti - reménye mégis azt mondatja velem, hogy egyszer még egymás szemébe nézhetünk. S akkor majd elmesélem Neki, hogy megvalósítottuk az álmát...

Nyugodjon békében, Éva néni!
Dr. Bihari-Horváth László
múzeumigazgató

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések