A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Belebukott Zelenszkijék nácibotrányába a kanadai házelnök – az SS-katona ünneplése visszefelé sült el


Lemondott Anthony Rota, a kanadai alsóház elnöke – számolt be róla a BBC. Ahogy korábban mi is írtunk róla. 

Rota a kanadai parlament előtt „ukrán hősként” mutatta be a 98 éves Jaroszlav Hunkát. Csakhogy veterán a második világháborúban az SS 14. Waffen Grenadier hadosztályának tagjaként szolgált a Simon Wiesenthal Központ szerint.

Hunka kitüntetése komoly nemzetközi felháborodást váltott ki, bocsánatkérést és magyarázatot követelt az esettel kapcsolatban Kanadától többek között Lengyelország, Fehéroroszország, valamint Oroszország is. 


Rota később közleményben vállalta a felelősséget a mulasztásnak minősített esetért, amelyet, mint fogalmazott, „megbánt”.

Trudeau hivatala azóta közölte, hogy a Hunka meghívásáról szóló döntést egyedül a házelnök hozta meg. Emellett tagadták azokat az állításokat is, amelyek szerint a náci kollaboráns és a miniszterelnök között magánbeszélgetésre került volna sor.

Egy indiai újságíró, Shiv Aroor is megjegyezte, hogy „a kanadai miniszterelnök mindenkit hibáztat a történtekért, önmagán kívül”. Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések