A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bor- és gasztrofesztivált rendeznek Hajdúszoboszlón


A borkóstolás és falatozás mellett koncertekre is invitálják az érdeklődőket. 

Szeptember 15-e és 17-e között minőségi bor- és ételkínálat várja az érdeklődőket Hajdúszoboszló szívében, a Szent István parkban. Az idei Bor- és gasztrofesztiválon Magyarország különböző borrégióiból közel tíz borászat képviselteti magát, amelyeket a gasztronómia kiemelkedő éttermei egészítenek ki, hogy valódi kulináris élményben lehessen része a látogatóknak, írta közleményében a Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár.

A rendezvény kiemelt vendége a 950 éves Tokaj városa és a világörökség részét képező Tokaji Borvidék. A kulináris különlegességeken túl izgalmas koncertek fokozzák a hangulatot, a három napos, ingyenes rendezvényen fellép többek között a 4S Street, a Zaporozsec, az Intim Torna Illegál frontembere, Dorogi Péter, Lotfi Begi, a SunCity Brass, DJ Lina, DJ Dominique, a SoulBlaster, az Oti Acoustic és a Kicsi Gesztenye Klub is.

A rendezvény ünnepélyes keretek között, szeptember 15-én, pénteken 15 óra 45 perctől a Borlovagok felvonulásával veszi kezdetét, melyet 16 óra 30 perctől egy különleges Fröccs Ceremónia követ. A 950 éves Tokaj és Hajdúszoboszló kiemelkedő értékei, előbbinek a bora, utóbbinak a vize egyesül a színpadon, és alkotja meg a VinAqua elnevezésű fröccs italt. A ceremónián beszédet mond Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló polgármestere, Posta György, Tokaj polgármestere, dr. Koncz Zsófia, Energiaügyi Minisztérium miniszterhelyettese, országgyűlési képviselő, Bodó Sándor, országgyűlési képviselő, Czegle-Pinczés Enikő Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. vezérigazgatója, Pammer István Európai Borlovagok Magyarországi rendjének elnöke.


Koncertek minden mennyiségben

Az est koncertekkel és előadásokkal folytatódik. Az intézmény beszámolt róla, hogy 17 óra 30 perctől a Dicsőszentmártoni Kökényes Néptáncegyüttes műsora, 18 órától Oti Acoustic, majd az Agyagbanda, 20 órától a Zaporozsec, 21 óra 40 perctől az Erős vs. Spigiboy, 23 órától a SunCity Brass és éjféltől DJ Lina szórakoztatja a látogatókat.

Szombaton déltől különleges gasztro-bemutatókkal folyatódnak a programok, és hangulatos zenei programok várják a látogatókat egész este. Színpadra lép a „Mesélek a bornak…” kezdetű rádióslágerrel ismertté vált 4S Street, és együtt énekelhetjük Dorogi Petivel, az Intim Torna Illegál frontemberével, hogy „Szállunk a fény felé nézd ahogy, az arcunk összeér!” Az est további részében Lotfi Begi, DJ Dominique, Oti Acoustic és a SoulBlaster zenekar szórakoztatja az érdeklődőket.

Vasárnap a Kicsi Gesztenye Klub, az AV Acoustic, és két hajdúszoboszlói zenekar, a helyi tanárokból álló FTRB, valamint a KMVMKK Citeraegyüttese is színpadra lép. A három nap alatt játékos kísérőprogramokból sem lesz hiány, többek között arcfestés, csillámtetoválás, Bor-piknik társasjáték és minigolf várja az érdeklődőket, zárta közleményét a Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár.

Részletes program

Szeptember 15.

Hungarospa Nagyszínpad

15:45 Borlovagok ünnepélyes felvonulása
16:30 Ünnepélyes Megnyitó Tokaj és Hajdúszoboszló Fröccs Ceremónia (Bor és a Víz házasítása)
17:30 Dicsőszentmártoni Kökényes Néptáncegyyüttes – Táncok Erdélyországból című műsora
18:00 Agyagbanda (mozgó zenélés a rendezvény teljes területén)
20:00 Zaporozsec
21:40 Erős Vs. Spigiboy 20 éves születésnapi turné
23:00 Sun City Brass
24:00 Dj. LINA

Tokaj 950 Kisszínpad

18:00 Oti Acoustic

Szeptember 16.

Hungarospa Nagyszínpad

13:00 Chill-Out
14:00 Burattino Bábszínház
15:00 Bozsó Gyula Az erdő finom! – Ismerd meg erdeink ehető kincseit
18:45 Intim Torna Illegál – DOROGI egyszálember
20:00 4S Street
21:30 Dj. Dominique
23:00 Lotfi Begi.

Tokaj 950 Kisszínpad

12:00 Dr. Ujhelyi Nelli egyszerű egészséges életmód – interaktív élőfőzés borpárosítással egybekötve
14:00 Oti Acoustic
17:00 SoulBlaster zenekar

Szeptember 17.

Hungarospa Nagyszínpad

12:30 KMVMKK citeraegyüttese
15:00 Kicsi Gesztenye Klub
16:00 FRTB – Férfi Tanerő Rock Band

Tokaj 950 Kisszínpad

13:00 AV Acoustic
15:00 Vasárnapi kikapcs, hogy hétfőn újra tudjunk kapcsolni! – Bor-piknik-társasjáték, Játszóház Projekt

Hajdúszoboszlói szállások


(haon)


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések