A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ausztrália és Anglia bevezetik a társadalmi kreditet! Ha ellenállsz vagy lázadsz, letiltják a bankszámládat!


A módszert nyilvánosan először a kanadai Szabadság Konvojosok esetében próbálták ki. A hivatalos bankszámlájukon összegyűlt összeget zárolták, a pénzeket visszautalták a feladóknak. Később Kínában akadályozták meg a pirossá tett QR kódokkal, hogy az összeomlás előtt álló bankból a betétesek kivegyék a pénzüket - írja a Napi Téma. 

A készpénzt megszüntetése már elkezdődött! Napról napra tapasztaljuk a multicégek boltjaiban, ahogy bezárják a pénztárakat, vagy az automata pénztárakat csak bankkártyával lehet használni. A BKV sorra szünteti meg a készpénzes automatákat, vagy ragasztják be a pénzbedobó nyílásokat. A korlátozás néhány éve a nagyobb vásárokon, rendezvényeken való készpénzfizetés megtiltásával indult, ám akkor még nem gyanakodott senki.

A készpénz használatáról sehol nincsenek törvények, nem alkotmányos jog. 

Az erre irányuló törvényjavaslatot és népszavazási kezdeményezést semmibe vette a kormány, a médiák szót se ejtettek róla. Ami nincs szabályozva, az nem is létezik!? Egyedül a Munka Törvénykönyv egyik, ki tudja, melyik „oldali” kormány módosítása jelezte, hogy valami készül: a fizetés kiadásának módjáról szóló paragrafust átírták, eszerint a fizetésünket alapból átutalással kell kiadni, kivéve, ha megegyezés történik a készpénzes kifizetésről. De ki az, akinek esélye van egy multinacionális céggel szemben, ahol minden pénzmozgást a bankjaikon keresztül intéznek, és már úgy jöttek ide, hogy az egységeik központosítottak, kifizetőhelyek pedig nincsenek?

Kínában évek óta alkalmazzák a társadalmi kreditrendszert. 

Elég hozzá egy okostelefon, banki applikáció és a QR kódok. Az „interoperábilis” QR kódos rendszer főpróbája a kamukovid járvány volt. Minden adatunk minden rendszertagnál lehívható, vagy módosítható, kiegészíthető. Az indok az „utazás szabadsága” volt, a háttér az egészségügyi felügyelet és kontroll.

Ha nincs készpénz, azonnal függésbe kerülünk a bankoktól és a kormányzattól. 

Elég néhány új törvény, és bármilyen polgári engedetlenség büntetést vonhat maga után a bankkártya korlátozásával vagy a számla zárolásával. A társadalmi megfelelés így kényszeríthető ki: a globális narratíva tagadása, de leginkább az egészségügyi, járványügyi és klímavédelmi intézkedések kritizálása válik tilossá. Az orosz agressziót sem lesz szabad cáfolni, a rasszista, homofób nézetek mind büntethetővé válnak.

A készpénz a biztonságot jelenti. Ha nincs internet, nincs áram, csődbe ment a bank, vagy elromlott a rendszer, a készpénzzel akkor is lehet fizetni. 

A bankok eredetileg a készpénz és más értékek megőrzésére szolgáltak! A készpénz megszüntetése nem kényelmi, és nem biztonsági szempont, mert a bankkártya is ellopható, elhagyható, a bankszámla feltörhető, a digitális pénz ugyanúgy eltüntethető! A készpénz szabadságot jelent, használatának korlátozása, vagy eltörlése a szabadság, az emberi önrendelkezés és szólásszabadság végleges eltörlését jelenti. Az emberi mivoltunk és méltóságunk elvesztését jelenti!

Kína után Ausztrália és Anglia elkezdte bevezetni a társadalmi kreditrendszert a bankszámlák letiltásával, amihez a közösségi médiákat és Big Tech platformokat használja segítségül! 

A FB, Youtube, Twitter, TikTok, Gmail minden kijelentésünket figyeli és elemzi! Ezek a nagy cégek augusztus végétől kötelező „öncenzúrát” fogadtak el, ami az „illegálisnak” minősített,- a központi narratívát tagadó- tartalmak törlését jelenti, és a felhasználók 2x3 hónapig történő letiltását vonja maga után. Jövő februártól ezt kiterjesztik az összes internetes felületre! Megszegése esetén a szolgáltató is letiltható és megbüntethető! Tilos kimondani az igazat a homokosokról, a zöld és egyéb aktivistákról, a mozgalmaikról, ha a négert négernek nevezed, rasszista vagy, ha a zsidót lezsidózod, akkor náci, és antiszemita, ha a kormányt ekézed akkor terrorista! Győzött az abnormitás?!

Az utcai kamerákkal, GPS adatokkal, megrendeléseinkkel, orvoslátogatásainkkal minden adatunkat követik és tárolják, majd összekötik a közösségi médiában tett megnyilvánulásainkkal, és ebből profiloznak minket! 

Az így létrehozott társadalmi digitális profil pedig adható-vehető, mint információ, és senki nem kérte hozzá a beleegyezésedet! Amíg azt harsogják az arcodba, hogy védd az adataidat, ne add meg senkinek az emailcímedet, telefonszámodat,- minden mozdulatodat figyelik és rögzítik, hogy utána téged büntetve, jutalmazva, de mindenképpen kontrollálva, profitálhassanak belőled!

Az EU néhány hónapja bejelentette, hogy büntethetővé fogják tenni a központi propaganda tagadását! 

A rendeletet megszavazták, a tagállamoknak be kell iktatniuk a saját jogrendszerükbe, ellenkező esetben kötelezettségszegési eljárás indul ellenük. A DSA törvény alapján augusztus 25-től az európai jogot kell alkalmazni. [...] Ha gyűlöletkeltő vagy lázadásra, sőt ölésre hívó tartalom van, [a platformok] kötelesek azonnal törölni őket. A „lázadás” a központi propagandák tagadását is jelenti a járványok, klímahiszti, migráció kezelése területén. Ha ezt nem teszik meg, azonnal szankcionáljuk őket. Vannak csapataink, amelyek azonnal beavatkozhatnak. Ezután a platformok pénzbírságot, valamint európai területen való működési tilalmat kapnak. A közösségi oldalaknak bizonyítaniuk kell, hogy intézkedéseket tettek a törvény betartatása érdekében. „A DSA-rendelet minden online közvetítőre vonatkozik, aki szolgáltatásait (árukat, tartalmat vagy szolgáltatásokat) az európai piacon kínálja. Nem számít, hogy ezek a közvetítők Európában vagy a világ más részein találhatóak.” A legdurvább rész pedig így szól: „Végezetül a szabályozók biztonságot vagy a közegészségügyet érintő válságok kezelésére szolgáló mechanizmust írnak elő.  

Az Európai Bizottság felkérheti majd a főbb szereplőket, hogy elemezzék az interfészeik által jelentett kockázatokat, amikor válság alakul ki (például az Ukrajna elleni orosz agresszió idején), és korlátozott ideig sürgősségi intézkedéseket foganatosíthat velük szemben.” VIA

A digitális „interoperábilis” oltási-egészségügyi igazolványok fenntartásáról is döntöttek, természetesen kizárólag a mi érdekünkben, és javunkra, a „szabad mozgásunk biztosítása” okán,- anélkül, hogy erről bárkit megkérdeztek volna. 2023 júniusában a WHO átveszi az Európai Unió (EU) digitális COVID-19 tanúsítványát, hogy létrehozza egy olyan globális rendszert, amely elősegíti a globális mobilitást és megvédi a polgárokat a jelenlegi és jövőbeli egészségügyi fenyegetésektől, amely tartalmazza a világjárványokat is”. Az Európai Uniónak a COVID-19 világjárvány leküzdésére munkája az egyik kulcselemet a digitális COVID-19 tanúsítványok képviseletében. A határain belül szabad mozgások végrehajtása érdekében az EU gyorsan létrehozza az interoperábilis COVID-19 tanúsítványokat EU Digital COVID-19 Certificate) vagy „EU DCC” névvel.

Ezen az együttműködésen keresztül a WHO saját struktúráján belül globálisan elősegíti ezt a folyamatot azzal a céllal, hogy a világ számára lehetővé tegye a digitális tanúsítványok konvergenciájának előnyeit - írja a WHO sajtóközleménye. A digitális egészség mindenki számára elérhető és kötelező lesz! VIA

A „magyar” kormány rendelete a digitális igazolványokról a Magyar Közlöny 90.- ik számában jelent meg! 

A legsötétebb digitális diktatúrát akarják létrehozni a készpénz megszüntetésének, a cenzúrának, és a digitális igazolványok összekapcsolásával! Már nem csak az életünket akarják szabályozni hanem a gondolatainkat, a véleményünket, a viselkedésünket is!

A „társadalmi megfelelés”, ami magába foglalja a teljes engedelmességet, alárendelve mindenkit az ideológiai, egészségügyi, politikai központi irányzatoknak, és propagandának, - ezentúl pontszámokat, a pontszámok pénzt,- a pénzhez való hozzáférés pedig az életet jelenti majd!?

Ha nem engedelmeskedsz: letiltanak és éhen halsz!?

Elég volt 3 év az emberiség feletti totális diktatúra elfogadtatásához, és bevezetéséhez!

Hogyan engedhettük, hogy idáig jussunk?

Kapcsolódó: dr. Hossó Andrea közgazdász a készpénz nélküli világ dilemmáiról, a totális kontroll forgatókönyvének kiépítéséről, a magántulajdon eltörléséről, a nemzetek előtt álló kihívásokról és a háttérhatalom megosztási kísérleteiről:

Áttekintés a Világ és Magyarország helyzetéről:

Ausztrál Nemzeti Bank: Elveszik a bankszámládat az „illegális” megjegyzéseid miatt

A hivatalos bejelentésnek megfelelően 2023. november 1-től az Ausztrál Nemzeti Bank lesz az első olyan bank az országban, amely megvonja a betéteket, számlákat és egyéb megtakarításokat azoktól a polgároktól, akik jogosulatlanul diszkriminatív, illegális, becsmérlő stb. nyilatkozatokat tesznek közzé az interneten. VIA

A hivatalos napirenddel / narratívával/ ellentétes, embereket sértő és lelki sérüléseket okozó bejegyzések és megjegyzések esetén bankszámlákat zárolnak és lefoglalnak - igaz, egyelőre csak Ausztráliában, de ez, úgy tűnik, a jövőben globális szinten a polgárok „társadalmi besorolásának” a részévé válik.

Az európai média szerint hasonló gyakorlatot már elkezdtek alkalmazni az Egyesült Királyság bankjaiban is. A brit hatóságok a már elindították a Black Mirror rendszert, ami egy nem hivatalos társadalmi hitel.

„Elemezni fogja egy állampolgár közösségi médiában megjelent bejegyzéseit, rendőrségi feljegyzéseit, CCTV kameráit, helyi hatóságok nyilvántartásait, oktatási, kezelési és még online vásárlási adatait is” – írta korábban a  Pravda.Ru.

A bankok elkezdték elvenni a megtakarításra bízott ügyfelek pénzét azokban az esetekben, amikor az ügyfeleket bűnösek találták :

  • más állampolgárokat, hatóságokat sértő megjegyzésekben;
  • bármely személlyel szemben tett becsmérlő vagy diszkriminatív kifejezések esetén– faj, irányultság, egészségi állapot, megjelenés, iskolai végzettség stb. alapján;
  • a polgárok és a társadalom egésze számára pszichológiai károsodást okozó közlések esetében

Egyes amerikai bankok már bevezették az ügyfelek társadalmi besorolását , az úgynevezett „demokratikus értékek” alapján. A videót már törölte is a Youtube!

Oroszországban 2034-re várható a kínai rendszer szerinti állampolgár társadalmi besorolásának (lojalitásának) bevezetése, erről már beszámolt a Pravda.Ru.

Reménykedni kell, hogy a jó orosz hagyományok szerint bevezetését tíz-tizenöt évvel elhalasztják. Bár sajnos az Orosz Föderáció nagyon gyorsan bevezet mindenféle korlátozást (például maszkok, elzárások és védőoltások) írják a Kali Yuga projekt szakértői.

Egy ilyen besorolás nagyon kényelmes lenne a munkaadók számára. Mint egy taxiban vagy az éttermek értékelésénél - megnézi a számot és a részleteket, és azonnal megérti, hogy szüksége van-e ilyen alkalmazottra – mondta Aleksey Kornilov, a munkaerő-közvetítő ügynökség vezetője.

„Lesz-e hitelminősítés, pénzbírságok, a Belügyminisztérium bázisa, egészségügy, társadalmi életben való részvétel stb.? Tegyük fel, hogy valaki iszik, nem jóváhagyott rendezvényekre megy, és ott letartóztatják, közlekedési pénzbírságot kap, vagy krónikus betegségben szenved” 

– érvel.

Ez azt jelenti, hogy a munkáltatónak vagy lesz embere, akit megdolgozik” a hitelekért, vagy munka helyett keres pénzt törleszteni, a beteg azt jelenti, hogy gyakran lesznek betegnapok, gyakran késik vagy pénzbírsággal sújtják - ez azt jelenti, egy aszociális, aki nyilvánvalóan nem fog stabilan dolgozni, és nem fogja növelni a jövedelmet a vállalatok számára” – mondta.

Inkább gyorsan és zajosan bevezetik. Aztán megpróbálnak eltussolni egy újabb botrányt valamelyik képviselő magánéletéből. És élni fogunk a minősítéssel. És mellesleg nincs helye rosszindulatnak. Kína már bevezetett egy ilyen minősítési rendszert emberek milliárdjai ellenőrzésére. Az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Ausztrália pedig azért vezeti be, hogy ostoba módon talpon maradhasson. Ennek eredményeként egyszerűen mindenhol ott lesznek a Watfor katonai-analitikai chatjének szakértői és projekt biztosai.

Elemzők és hatóságok: az állampolgárok társadalmi besorolását Kína, Nagy-Britannia és Oroszország fogja végrehajtani.

Az oroszok se ússzák meg a globális megfigyelési és cenzordiktatúrát?

A kínai és a brit hatóságok az állampolgárok társadalmi besorolásáról szóló törvényt kívánják maradéktalanul végrehajtani , az orosz elemzők is arra számítanak, hogy a következő 5-10 évben a társadalmi besorolás megérkezik  - írja a Gossip Girl projekt.

A közelmúltban Kínában elindult és minden csatornán terjesztik a közösségi reklámot, amely szerint az alacsony társadalmi besorolású személy nem vásárolhat repülőjegyet, nem bérelhet szállodai szobát, és nem kaphat banki szolgáltatásokat. Kiderül, hogy a férfinak lejárt hitele van, így a családjának is meg kell szenvednie.

Ma Kínában több tartományban is bevezették a társadalmi minősítési rendszert, de hamarosan az egész országra kiterjesztik. Más államok pozitívnak ismerik el ezt a tapasztalatot, és megpróbálnak analógokat bevezetni saját országukban.

Oroszországot tavaly év végén az 5-10 éven belül bevezetésre kerülő technológiák is foglalkoztatták. A legnagyobb orosz bank. Az ígéretes technológiák hatásának előrejelzése című jelentése szerint a társadalmi besorolás nagyon ígéretes lehetőség Oroszország számára.

„Egyes országokban már most is próbálkoznak az állampolgár integrált digitális minősítésének bevezetésével, amely alapján döntés születik a szolgáltatásokhoz való hozzáférésről vagy a szolgáltatások megtagadásáról, valamint meghatározzák az egyén jogait és hatásköreit, ” 

– írják az elemzők.

Az Orosz Föderációban az állampolgári hűség társadalmi besorolásának rendszerét Dmitrij Kiszelev újságíró jelentette be. Szerinte a társadalmi besorolás megakadályozhatja egyes civil aktivistákat, de mind az állampolgárt, mind az államot segíti a járványok elleni küzdelemben és a felelősségvállalásban.

Bár a műsort még 2020-ban rögzítették, a probléma nem veszített aktualitásából. Az egyik legnagyobb orosz IT-cég prezentációja szerint a minősítés 1-től 999 pontig számolható - ahogyan az Orosz Föderáció minden állampolgárának hitelminősítésében is történik.

Valójában a társadalmi besorolást az oroszok hitelminősítéséből fogják levezetni, és gazdasági célokra használják fel. Később integrálható állami adatbázisokkal (adó, közlekedésrendészet, bírósági végrehajtók, bíróságok, hadkötelezettség, adósság, gyógyszer, közlekedés, stb.)

Leginkább nem a bankok vagy bérbeadók akarják bevezetni ezt a rendszert, hanem a Kremlhez közeli informatikai tábornokok - ismerik el az IT-szakma bennfentesei.

Számos ország azonban hasonló minősítést fog alkalmazni:

  • Ausztráliában most az internet eléréséhez „digitális azonosítást” kell kiadni, és kriptovalutákkal kell kölcsönhatásba lépni – a társadalmi besorolás javítása érdekében.
  • Az Egyesült Királyságban a közösségi média nyilvántartásai, a rendőrségi feljegyzések, a biztonsági kamerák, a helyi önkormányzati nyilvántartások, az oktatási feljegyzések, az orvosi feljegyzések és még az online vásárlások is számítani fognak.

Az, hogy ez hogyan valósul meg, még nem világos, de egy adóssággal élő, mondjuk tartásdíjjal rendelkező ember élete időnként biztosan bonyolultabb lesz. Így kiderül, hogy a szabad társadalom helyett a teljes társadalom van minden percben kontroll alatt az élet abszolút minden területén. Új trendek, de határozottan korlátozzák a szabadságot.

A „társadalmi besorolás” vagy „társadalmi profil” az állampolgárról összegyűjtött adatokból létrehozott digitális profil, amihez a rendszerben részt vevő hatóságok, bankok, szervezetek hozzáférhetnek. Ez alapján kiderül, ki mennyire törvénytisztelő, vagy elfogadó. Kína más régióiban azonban ezt a minősítést is aktívan alkalmazzák. És ott attól függően, hogy egy kínai állampolgár melyik minősítési kategóriába esik, bizonyos jogokat és lehetőségeket kap. Például a nagysebességű vasúti közlekedés igénybevételének joga.

Nos, vagy fix fizetési korlátokat biztosítanak: „A polgárok az államnak nyújtott szolgáltatásaiért kedvezményeket kaphatnak, vagy különféle korlátozásokat kaphatnak a rossz viselkedésért. A rangsorban elfoglalt helytől függően bónuszok, jutalmak vagy éppen ellenkezőleg korlátozások egész rendszere létezik.

Ami az orosz valóságot illeti, az orosz városokban és fővárosokban teljesen készen áll a „társadalmi minősítés” bevezetésének technikai alapja. Ez a Smart City rendszer, amely már az inkluzívság és a gyárthatóság tekintetében is megelőzte Szingapúrt, amelyből eredetileg is lemásolták.

Sőt, a közeljövőben 18 oroszországi nagyvárosban tervezik bevezetni a moszkvai mintára épülő arcfelismeréssel rendelkező videó megfigyelő kamerák rendszerét. Vagyis az okos város fokozatosan lefedi az egész országot.

Ám kamerák nélkül is már országszerte gyűjthetők a mobilszolgáltatók adatai, az okostelefonok helymeghatározási adatai, valamint a hitelnyilvántartások és a pályázati adatok.

Általánosságban elmondható, hogy hazánkban a minősítések logisztikai része már létezik, sőt működik. Másrészt 2019-ben Oroszország és Fehéroroszország delegációi éppen Kínában voltak, és tanulmányozták a társadalmi minősítési rendszert .

Az orosz hatóságok azonban már akkor, 2019-ben bejelentették, hogy nem tervezik semmilyen „társadalmi besorolás” bevezetését. Arról viszont már pletykálnak, hogy tervezik egy ilyen minősítés bevezetését a taxisok és a legális migránsok számára.

És ugyanebben a 2019-ben született egy törvényjavaslat a „digitális állampolgári profil” létrehozásáról, amely valójában, bár enyhébb formában, de ugyanaz a „digitális társadalmi besorolás”.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések