A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Akár 150 ezer forintos bírság is járhat, ha nincs kint olvashatóan a házszám


Törvényi előírás, és saját érdek is a házszám megfelelő feltüntetése az ingatlanokon, írja a székesfehérvári önkormányzat közleménye alapján a feol.hu. Akinek nincs kint, 50 ezer forintig terjedő helyszíni bírságot, illetve 150 ezer forintig terjedő közigazgatási bírságot kaphat.

A házszámtáblát az ingatlan tulajdonosának az utcafronti kerítésen vagy az épület közterületi homlokzatán, a közterületről látható helyen kell elhelyeznie. Elsősorban azonban nem a büntetés elkerülése a fontos, hanem az, hogy a jól látható, olvasható házszámmal a mentőknek, tűzoltóknak, rendőröknek és a postásoknak is segítünk a gyors tájékozódásban, írja a közlemény.

A lap felidézi a vonatkozó törvényt, miszerint a tulajdonos feladata, hogy feltűntesse a házszámot. „A tábla beszerzéséről, kihelyezéséről, szükség szerinti cseréjéről és pótlásáról is az ingatlan tulajdonosa köteles gondoskodni”.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések