A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vacsorát akart főzni a védett fenyőrigókból egy férfi Ostoros határban


Az Egri Járási Ügyészség vádat emelt a négy fenyőrigó életét kioltó elkövetővel szemben. 

A Magyarországon élő külföldi állampolgár a későbbi nyilatkozata szerint azért lövöldözött a kistestű madarakra, mert – állítólagos olasz szokás szerint – vacsorát szeretett volna készíteni belőlük magának. Az Egri Járási Ügyészség vádat emelt a négy fenyőrigó életét kioltó elkövetővel szemben.

A nyomozás során feltárt tényállás szerint az idős férfi tavaly október 31-én kora reggel a terepjárójával hajtott ki a lakóhelyéről Ostoros külterületére – közölte portálunkkal dr. Konkoly Thege László a Heves Vármegyei Főügyészség sajtószóvivő ügyésze. Ide magával vitte az engedély nélkül tartott egylövetű vadászpuskáját a hozzá tartozó ötvenkilenc sörétes vadásztölténnyel együtt, valamint betett a kocsiba több kabátot és két hangszórót. A vádlott a falutól nem messze fekvő szőlőültetvény mellett állt meg, a madárdalt játszó hangszórókat kiakasztotta egy fára, a jármű ablakait letakarta a kabátokkal, ő maga pedig elhelyezkedett a vezetőülésen, ahol lesből várta, hogy a madárkák feléje repüljenek. Ez meg is történt, így sikerült közülük hat lövéssel négyet lelőnie.

A puska dörrenéseit meghallotta egy közelben tartózkodó hivatásos vadász, aki ráadásul azt is tapasztalta, hogy a zajra egy egész őzcsapat menekült ki rémülten a szőlők közül. Emiatt a helyszínre sietett, ahol tetten érte a vadorzót, majd kihívta a rendőrséget. A fenyőrigó Magyarországon egy miniszteri rendelet értelmében védett állatnak minősül, az értéke egyedenként 25 ezer forint.

A járási ügyészség lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettével, természetkárosítás bűntettével és lopás vétségének kísérletével vádolja a terheltet, akivel szemben a vádiratban arra tett mértékes indítványt, hogy a bíróság ítélje őt két év, végrehajtásában három évi próbaidőre felfüggesztett börtönre, továbbá – a tőle lefoglalt bűnjelek elkobzása mellett – kötelezze közel negyedmillió forint összegű bűnügyi költség megfizetésére.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések