Hirdessen itt

A nádasban bújt el a másfélmilliós aranylánccal


Lopás bűntettével vádolta az ügyészség azt a férfit, aki egy másfélmillió forint értékű aranylánccal szaladt el az egyik nyírbátori ékszerboltból.  

A vádirat szerint a lopásokért már többször elítélt 21 éves férfi 2023. március 07-én kora délután bement az egyik nyírbátori ékszerboltba, ahol az eladótól felpróbálásra elkért egy 10 dkg súlyú, 1.500.000 ft értékű aranyláncot. Próbálgatás közben éppen belépett egy másik vevő az üzletbe, a férfi pedig kihasználta, hogy az egyébként elektromos ajtó résnyire nyitva maradt, és a lánccal a kezében elfutott - tájékoztatta portálunkat Dr. Szilágyi László, sajtószóvivő.

Az eladók üldözni kezdték, amihez segítséget is kaptak egy járókelőtől, és így eredtek közösen a vágtázó tolvaj után. Az üldözés egy nádasig tartott, ahová a férfi befutott, de előjönni már nem akart. Az eladó többször kérte a tolvajt, hogy adja vissza a láncot, aki előbb arra hivatkozott, hogy futás közben elhagyta, majd meggondolta magát, és sértetlenül átadta az ékszert a boltosnak.

Bár a lopással okozott kár így megtérült, azonban a férfi bűnözői múltjára tekintettel a bíróság letartóztatta, majd az ügyészség soron kívül vádat is emelt ellene. Megszületett az ítélet is, a bíróság 1 év és 8 hónap börtönbüntetésre ítélte a vádlottat, aki enyhítésért fellebbezett.

Az ügyben a végső döntést a Nyíregyházi Törvényszék mondja ki.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések