A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyenge hamis euróval próbáltak fizetni


Ismeretlen személytől származó hamis, 100 euró címletű bankjegyekkel fizettek egy határmenti szlovák település vendéglőjében, illetve két ózdi benzinkúton. 

Első fokon ítéletet hozott a Miskolci Járásbíróság azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik 2019 januárjában ismeretlen személytől származó hamis, 100 euró címletű bankjegyekkel fizettek egy határmenti szlovák település vendéglőjében, illetve két ózdi benzinkúton.  

A csapat további vásárlási kísérletei azonban nem jártak sikerrel, mivel a pénz átadását követően rövid időn belül a kiszolgáló személyzet számára nyilvánvalóvá vált azok hamis eredete.

Nyomtatták őket 

A bankjegyek gyenge minőségű hamisítványok voltak, amelyek sorozatszámai megegyeztek, azonos módon, tintasugaras nyomtatóval készültek. Tartalmazták ugyan az euró bankjegyek főbb rajzolati ismérveit, de a papír minősége és a biztonsági elem hiánya miatt a hivatásszerűen pénzkezeléssel foglalkozó személyek megtévesztésére nem voltak alkalmasak, viszont a bankjegyet nem ismerő számára megtévesztőek lehettek. 

A bíróság a négy férfit pénzhamisítás bűntette miatt találta bűnösnek. Az I. és II. rendű vádlottat a rendiség sorrendjében 3 év 2 hónap, illetve 3 év 6 hónap szabadságvesztésre, míg a III. és IV. rendű vádlottat 1 év 6 hónap, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. 

Az ítélet nem jogerős.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések