A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Végelgyengülésig kínozta kutyáját egy hajdúszoboszlói férfi


Elítélhetik a házőrzőjét hónapokon keresztül kikötözve tartó gazdát.  

A vádlott 2023. márciusát megelőzően egy általa bérelt, Hajdúszoboszló külterületén lévő körbekerített ingatlanon egy vasrúdhoz folyamatosan kikötve tartotta keverék kutyáját úgy, hogy élelmet alig adott neki. Így az állat rendkívüli módon lesoványodott, végelgyengülés közeli állapotba került és intézkedés hiányában pár napon belül elpusztult volna – írta közleményében a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség.

Lakossági bejelentést követően március 23-án a bérelt ingatlanon rendőri intézkedés történt hatósági állatorvos közreműködésével. A kutyát elvitték, orvosi ellátására, ahol stabilizálták az állapotát, majd megfelelő ellátás és táplálás után néhány hét múlva az állatot örökbe adták, nem kaphatta vissza a vádlott. Az elkövető magatartása, bánásmódja a kutyának különös szenvedést okozott.

Az ügyben a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság nyomozott. A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a vádlott ellen állatkínzás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Hajdúszoboszlói Járásbíróságra. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratában indítványt tett, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki – összegzett a főügyészség.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések