A paprikás-tejszínes csirkemell valójában nem más, mint egy jóféle csirkepörkölt, ami most a sütőben készül.
Ennek a csodás paprikás-tejszínes csirkemellnek nincs párja. A mártást többek között krémsajt dúsítja, ha pedig szereted a csípős ízeket, egy kevés chilivel is megbolondíthatod. Az így készült fogás ízvilága olyasmi lesz, mint egy nagyon finom csirkepaprikásé, így jól megy hozzá a házi nokedli is.
Hozzávalók 4 személyre
👉 75 dkg csirkemellfilé
👉 20 dkg zöldborsó
👉 7.5 dl alaplé
👉 5 dkg krémsajt
👉 1 hagyma
👉 1 kaliforniai paprika
👉 1 kis doboz sűrített paradicsom
👉 1 dl tejszín
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
👉 olaj
👉 chili ízlés szerint
Elkészítés:
A csirkemellet vágd nagyobb darabokra. Szórd meg mindkét oldalukat sóval és borssal, kend meg olajjal, és tedd a hűtőbe egy órára, hogy az ízek lejussanak a hús belsejébe. Egy óra múlva vedd ki a csirkét a hűtőből, és száraz serpenyőben pirítsd meg. Tedd egy tepsibe. A visszamaradt zsiradékon - szükség szerint még egy kevés olaj hozzáadásával - párold üvegesre a hagymát, majd add hozzá a csíkokra vágott kaliforniai paprikát és a zöldborsót is.
Kevergesd, amíg kicsit összeesik, majd húzd le a tűzről, és add hozzá a pirospaprikát és a sűrített paradicsomot. Öntsd fel alaplével, sózd, borsozd, szórd meg chilivel, és kezdd el összefőzni. Tíz perc múlva keverd bele először a krémsajtot, utána a tejszínt. Forrald össze, majd öntsd a tepsiben várakozó húsra az egészet. Szórd meg aprított petrezselyemmel, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe 45 percre.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések