Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Hűsítő kávés fagyi olasz recept alapján: felvert tojáshabtól és tejszíntől olyan krémes


A krémes kávés fagyi tökéletes vendégváró, ha egy melegebb napon szeretnél édességet kínálni.


A hűsítő kávés fagyi, vagyis az olasz semifreddo szó szerint “félig fagyott”-at jelent. A puha tejszínes fagyiba külön-külön felvert tojássárgája és fehérje is kerül, így lesz elképesztően könnyű és légies. Ha inkább tej nélkül készítenél hűsítő finomságot, arra is mutatunk finom receptet.

Hozzávalók 6 adaghoz

👉 10 dkg cukor
👉 4 tojás
👉 4 dl habtejszín
👉 1 teáskanál vaníliaaroma
👉 0.5 dl erős feketekávé
👉 kakaópor a szóráshoz

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját verd fehéredésig a cukor felével és egy teáskanál vaníliakivonattal. Figyelj oda, hogy tényleg fehér legyen, a térfogata pedig megnőjön, ehhez robotgéppel öt-hét perc keverés szükséges a legmagasabb fokozaton. Öntsd a kávét a keverékhez.

A tojásfehérjét is verd habbá. Egy harmadik tálban verd fel a jól behűtött tejszínt is, majd kanalanként add hozzá a cukor másik felét. A három habot spatulával forgasd össze óvatosan, hogy meg ne törjenek, és egyengesd el egy fóliával kibélelt kenyérformában. A tetejére szitálj kevés kakaóport, és tedd egy éjszakára a mélyhűtőbe. Tálalás előtt néhány perccel vedd ki a fagyasztóból, hogy könnyebb legyen szeletelni.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések