A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Töltött paprika, ahogy még soha nem próbáltad: a színes kaliforniai paprikába darált marhahús kerül


Ez is töltött paprika! Most színes darabokba kerül a fűszeres, marhahúsos ragu.


Vidám, nyárias hangulatú ebéd a marhahússal töltött kaliforniai paprika, főleg, ha különböző színű darabokból készíted. A raguba a hús mellé tegyél bulgurt is: ez a közel-keleti tört búza tökéletes választás, ha a konyhádba egy kis változatosságot szeretnél csempészni, és nagyon egyszerű a kezelése.

Hozzávalók 4 személyre

👉 40 dkg darált marhahús
👉 4 kaliforniai paprika
👉 2 csésze víz
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 doboz hámozottparadicsom-konzerv
👉 1 csésze bulgur
👉 1 hagyma
👉 1 teáskanál őrölt kömény
👉 1 teáskanál cayenne-bors
👉 só
👉 bors
👉 olaj

Elkészítés:

Az apróra vágott  hagymát egy serpenyőben, kevés olajon párold üvegesre. Add hozzá a felszeletelt fokhagymát, majd szórd meg őrölt köménnyel, és keverd össze. Ezután jöhet rá a darált hús. Sózd, borsozd, és kevergetve pirítsd meg. Öntsd fel a paradicsomkonzervvel, szórd meg Cayenne-borssal, és lefedve főzd össze nagyjából fél óra alatt, amíg besűrűsödik. Ha szükséges, egy kevés vízzel hígíthatod, vagy még utánaízesítheted sóval és borssal.

Közben a bulgurt tedd egy kisebb lábosba. Öntsd fel kétszeres mennyiségű forró vízzel, sózd meg, fedd le, és hagyd, hogy 20-25 perc alatt a saját gőzében megpuhuljon. Amikor már a bulgur és a ragu is készen van, keverd őket össze.

A kaliforniai paprikákat felezd el, a szárukat vágd ki, a belsejüket tisztítsd meg, és helyezd el őket egymás mellett egy magas falú, olajjal kikent tepsiben. Töltsd meg mindegyiket a húsos keverékkel, takard le alufóliával, és told a tepsit 200 fokos sütőbe fél órára, amíg az egész jól összesül.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések