A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Spanyol diadal női 20 km-es gyaloglásban, Oláh 34., Madarász 35.


A spanyol Maria Perez imponáló magabiztosággal megnyerte a női 20 kilométeres gyaloglást vasárnap reggel a budapesti atlétikai világbajnokságon, melyen Oláh Barbara a 34., Madarász Viktória pedig a 35. helyen zárt. 

A nyitónaptól eltérően a második versenynapon az időjárás "nem állt a verseny útjába", a gyaloglók 7.15-re kiírt rajtjának idején felhő sem volt az égen, így a mezőny 48 tagja gond nélkül nekivághatott a távnak a Hősök teréről.

A két magyar versenyzőtől nem lehetett várni, hogy az élmezőnnyel tartsa a lépést, a 35 kilométeren tavaly Európa-bajnoki bronzérmes Madarásztól azért sem, mert komoly betegséggel kellett megküzdenie decembertől, így a gyaloglás némileg háttérbe szorult gyógyulásának érdekében.

A viadalt kettejük közül Oláh Barbara kezdte jobban, az első tíz kilométeren a 35-36. helyen haladt. Honfitársa a 42-43. pozícióban gyalogolt, féltávnál azonban utolérte Oláht és onnantól az utolsó két kilométerig együtt voltak. A hajrát Oláh bírta jobban és 1:35:55 órás idővel a 34. helyen ért célba, 18 másodperccel megelőzve a 35. Madarászt.

"Szerencsére egészen hamar túl tudtam lépni a holtpontokon" - mondta az MTI-nek Oláh Barbara, aki elárulta, hogy honfitársa is nagyon motiválta.  


"Elégedett vagyok a teljesítményemmel, nemrég részleges szakadás volt a combizmomba, emiatt egy hétig nem nagyon tudtam gyalogolni, amit sajnálok, mert jól mentek az edzések, de ez most így jött ki, megyünk tovább" - fogalmazott a hatszoros magyar bajnok.

Madarász is elégedetten nyilatkozott, de elmondása szerint a verseny közben többször eszébe jutott, hogy nemsokára újra rajthoz áll.  

"Egy-egy nehezebb résznél bevillant, hogy a csütörtöki 35 km az fájni fog. Akkor egy nagyon óvatos kezdést kell majd alkalmaznom, főleg azután, hogy 20 km már a lábamban van, de nincsen semmilyen elvárásom magammal szemben" - hangsúlyozta Madarász Viktória.

"A tavalyi Eb-bronzot és az időeredményt is el kell engednem, és talán ez a legnehezebb, hogy nem tudom azt hozni, ami bennem lett volna, mert a háttér és a körülmények is rosszabbak mint tavaly, ezért csak élvezni szeretném ezt a részét" - fogalmazott az újpesti atléta.

A legjobbak versengése a 15. kilométer után dőlt el, amikor a nyolcfős élbolytól Maria Perez ellépett, ritmusváltását senki sem tudta felvenni és folyamatosan növelte előnyét. Végül 1:26:51 órás eredménnyel diadalmaskodott, a második ausztrál Jemima Montagot 25 másodperccel megelőzve. A bronzérmet az olaszok olimpiai bajnoka, Antonella Palmisano szerezte meg.


Eredmények:

női 20 km gyaloglás, világbajnok:

1. Maria Perez (Spanyolország) 1:26:51 óra
2. Jemima Montag (Ausztrália) 1:27:16
3. Antonella Palmisano (Olaszország) 1:27:26
...34. Oláh Barbara 1:35:55
35. Madarász Viktória 1:36:13

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések