A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Vásárhelyi Őszi Tárlaton 174 alkotás látható majd


Az október 8-án nyíló 69. Vásárhelyi Őszi Tárlaton 174 alkotás szerepel majd - tájékoztatta a szervező Tornyai János Múzeum az MTI-t. 

Az öttagú bírálóbizottság 139 művész mintegy félezer alkotása közül választotta ki a 89 festményt, 49 grafikát, 30 plasztikát és hat egyéb kategóriájú alkotást, melyeket a művészetkedvelők december 3-ig láthatnak az Alföldi Galéria földszintjén.

A kiállítás anyagát válogató és a díjakról döntő szakmai testület vezetője, egyben a tárlat kurátora Nátyi Róbert művészettörténész, a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karának dékánja. A tárlat díjzsűrijén eldőlt, hogy ki kapja az idei év fődíját, a Tornyai-plakettet. A szakmai grémium közel húsz elismerésről döntött, amelyek a megnyitón válnak majd nyilvánossá.

A Vásárhelyi Őszi Tárlat a maga nemében egyedülálló képzőművészeti seregszemle Európában, ugyanis nincs még egy olyan kiállítás, melyet több mint hat évtizede minden esztendőben megrendeznek, egyedül a kétévente tartott Velencei Biennálé tekint vissza komolyabb múltra.

Az első ízben 1954-ben megszervezett kiállítás mára Magyarország legjelentősebb kortárs képzőművészeti seregszemléjévé vált.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések