A csodás joghurttorta hideg és savanykás, így tökéletes hűsítő egy melegebb napon.
A remegős joghurttorta kellemesen savanykás, és túl sok cukrot sem érdemes beletenni. Tésztája nincs is, csak a gazdag krém, amely összeállítás után a hűtőben dermed meg. Lapzselatint használj hozzá, mert annak a kezelése a legegyszerűbb.
Hozzávalók
👉 75 dkg görög joghurt
👉 30 dkg gyümölcs ízlés szerint
👉 15 dkg cukor
👉 2.5 dl habtejszín
👉 2 citrom
👉 2 lapzselatin
Elkészítés:
A zselatinlapokat egyenként áztasd jéghideg vízbe. Azért érdemes külön-külön, hogy ne érjenek össze. Egy-két perc múlva csavard ki őket, és főzd össze fél deci vízzel és a citromok kifacsart levével. Vigyázz, hogy csak melegedjen, semmiképp ne forrjon fel. Keverd el, hogy feloldódjon.
A joghurtot keverd el egy tálban a tejszínnel és a feloldott zselatinnal. Adagold hozzá a cukrot, keverd csomómentesre, majd forgasd hozzá a megmosott, szükség szerint feldarabolt gyümölcsöket. Öntsd egy fóliával kibélelt tortaformába, és tedd a hűtőbe legalább fél napra, hogy megdermedjen.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések