Ha így készíted a mézes-mustáros sertéskarajt, biztos lehetsz benne, hogy nem fog kiszáradni.
A mézes-mustáros sertéskaraj egyik legfontosabb trükkje az, hogy alacsony hőfokon, sokáig kell sütni. Akár négy-hat órára is szükség lehet, hogy jól átsüljön, az eredmény azonban egy puha, omlós, szaftos csoda lesz. Még finomabb lesz a szaft, ha sört is öntesz alá.
Hozzávalók
👉 1 kg egész sertéskaraj
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 dl olaj
👉 1 dl világos sör
👉 1 evőkanál méz
👉 1 evőkanál mustár
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A sertéskarajt szórd meg sóval. Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymával, a mustárral és a borssal. Fektesd a karajt ebbe a keverékbe, és pihentesd a szobahőmérsékleten egy-két órát. Ne tedd a hűtőbe, mert a hideg hús a sütőbe kerülve hamar összeugrik.
A pácolási idő leteltével a húst tedd egy tepsibe. Csorgasd rá a mézet, öntsd fel sörrel, és alufóliával letakarva told 90 fokos sütőbe. Így süsd négy-hat órát, amíg csodálatosan puha és omlós lesz. Amikor kész, vedd ki a sütőből, várj negyedórát, és csak utána szeleteld.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések