A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Müller Péter Sziámi: közös nyaralásból lett a Sziget


Javában tart a Sziget Fesztivál, aminek az atyja voltaképpen Müller Péter Sziámi, aki a Sziámi AndFriends-szel jövő kedden lép színpadra az Európa Színpadon. 

Az előadót a Bors kérdezte arról, hogy hogyan gondol most a Szigetre, ami ma már más, mint harminc éve. 

Nehéz megmondani, voltaképp mi vagy: költő, szövegíró, zeneszerző, énekes, szerkesztő, menedzser? Te minek tartod magad?

Müller Péter Sziámi: Amit voltaképp fő foglalkozásomnak és tevékenységemnek tartok: összehozni az embereket.

A Sziget Fesztivál is így indult, hogy összehoztál embereket...

M.P.Sz.: Igen, az egész abból lett, hogy emberek, akik szerették a dalainkat, összegyűltek. Aztán kinőttük a helyet, a Sziámi nyaralásra 80 helyett nyolcezren jelentkeztek. Gerendai Karcsival, aki a szervezőnk volt, kerestünk egy helyet, ahol ez a nyolcezer ember kulturáltan tud szórakozni, jól fogja érezni magát együtt. A Sziámi nyaralás kicsiben leképezte a mai Szigetet: volt színház, művészet, sport, doboltunk hordókon, sokféle műfaj találkozott…

Megvan még Gerendaival a barátság?

M.P.Sz.: Persze. Mindenkinek megvan a maga életútja, én művészember vagyok, ő nem, neki ez volt az ambíciója, hogy kulturális és vendéglátó vállalkozó legyen és ebben teljesedett ki. Karcsi nekem kicsit olyan, mintha a fiam lenne, jóval fiatalabb nálam, de nagyon sok mindent köszönhetek neki, sokat tanultam tőle. Tisztességes és gondolkodó ember. Nem találkozunk gyakran, de a barátság él.

Miért szálltál ki a Szigetből?

M.P.Sz.: Azért, mert láttam, hogy a természetes fejlődése más irányt vesz, megnőtt és üzleti arcot kapott. Mára eltolódott a külföldi látogatók irányába, de a Sziget indította el Magyarországon az intenzív fesztiválkultúrát. Ma ezres nagyságrendben szerveznek fesztiválokat. Mi is a Sziámi Andfriens-szel egész nyáron fesztiválozunk.

Sok barátod van, vagy ez csak a látszat?

M.P.Sz.: Idős korban állítólag az ember már nehezen köt új barátságokat, de nekem óriási szerencsém van. Az utolsó egy-két évtized rengeteg csodálatos kapcsolatot, munkát és együttlétet hozott.

Furcsa kimondani, de ma már többszörös nagypapa vagy. Hogyan tartod karban magad hetvenen felül?

M.P.Sz.:  Azt gondolom, szerencsés alkat vagyok. Azonkívül a padlástérben lakunk, tehát 4-5 emeletet naponta néhányszor megjárok, ez alapedzésnek jó. Rengeteg koncertet adunk, amiket nem egy bárszéken ülök végig. Ha kiegyensúlyozott az életed, akkor egészséges vagy és ehhez hozzátartozik a test-lélek-szellem egyensúlya. Ebben a világban baromi nehéz ezt megteremteni, fővárosi környezetben különösen, de érdemes rá törekedni.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések