A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Reagált a Belügyminisztérium, eltörlik-e a zéró toleranciát


Korábban kiderült, a KRESZ felülvizsgálatával a sofőröket érintő alkoholfogyasztási szabályokat is megvizsgálja a közlekedési tárca. 

A Belügyminisztérium válaszolt az LMP írásbeli kérdéseire az alkoholfogyasztással kapcsolatos zéró tolerancia kapcsán – derült ki az RTL Híradó riportjából. A tárca megerősítette, hogy fenntartanák az alkoholfogyasztással kapcsolatos zéró toleranciát.

A zéró tolerancia szabályozása szerint, ha egy ittas autóvezető esetében a véralkoholszint nem éri el a 0,50 gramm/liter koncentrációt, illetve 0,25 milligramm/liter légalkohol-koncentrációt, akkor szabálysértésről beszélünk, ha meghaladja, az bűncselekmény.

Egy átlagos – nagyjából 80 kilós – férfi esetében két pohár, 5–6 százalék alkoholtartalmú sör idéz elő 0,5 ezrelékes véralkoholszintet közvetlenül az elfogyasztást követően, ami – testsúlytól függően – 3-6 óra múlva ürül ki a szervezetből, derül ki a riportból.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések