A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rapai Fanni nagy egyéni csúccsal búcsúzott női 400-on


Rapai Fanni egyéni csúcsán közel hat tizedmásodpercet javítva futamában hetedik helyen végzett női 400 méteren, így nem jutott elődöntőbe a budapesti atlétikai világbajnokságon. 

A 23 éves magyar sprinter 53.32 másodperces egyéni rekorddal érkezett a vb-re, ami futamában messze a legrosszabb idő volt, így továbbjutási esélyei - amihez futamonként a legjobb háromban kellett végezni, vagy a legjobb hat idő egyikét elérni - nem lehettek.

Rapai a kettes pályán indult és a rajt után láthatóan saját tempójában haladt, ami elmaradt a többiekétől, de a felső kanyarban egyre jobban tartotta magát, majd a célegyenesben is remek tempóban futott, így megelőzte a fájdalmakkal küzdő amerikai Britton Wilsont és a célig ráfutott a svájci Giulia Sennre. A nagyszerű futása végén 52.73 másodpercnél állította meg az órát, azaz 59 századmásodperccel javította meg egyéni csúcsát.

"Nagyon boldog vagyok és elégedett. A terv az volt, hogy megjavítom, de legalább megközelítem az egyéni csúcsomat, örülök, hogy így sikerült ez a futás" - nyilatkozott az MTI-nek Rapai, aki elmondta, hogy a legbelső pálya előnyös volt számára, mert így látta a többieket. - "Hazai közönség előtt, hazai világbajnokságon tudtam így futni, ami még nagyobb pluszt ad az egészhez és élveztem is a futást. A futamban tudatosan visszafogtam magam, mert nem akartam belemenni egy olyan tempóba, amiből nem tudtam volna rendesen befejezni a versenyt. A táv második felét sikerült nagyon jól megfutnom, és azt éreztem, hogy a többiekkel együtt haladok."

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések