A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Krizsán a 8., Nemes a 12. helyre ugrott előre távolban


Mindkét magyar hétpróbázó remekül teljesített távolugrásban, ezzel Krizsán Xénia összetettben a nyolcadik, Nemes Rita pedig a 12. helyre lépett előre a budapesti atlétikai világbajnokságon, melyen még két szám van hátra a versenyükből. 

A szombati nyitány után a fedett Eb-harmadik Krizsán a 12. helyen állt, de elmondta, hogy az első nyolc között szeretne végezni. Ehhez nagy lépést tett az ötödik számban, amelyben bíztató, 5,87 méteres ugrással nyitott, majd másodikra 6,30-ig repült, megközelítve ezzel 6,41-es egyéni csúcsát, harmadik kísérletét pedig kihagyta.

Közben a másik csoportban Nemes Rita remekül kezdett, elsőre mindössze egy centiméterrel maradt el idén elért 6,30 méteres egyéni csúcsától. A 6,29-en másodikra nem tudott javítani (6,11 m), majd az utolsó sorozatban ő sem ugrott, vélhetően azért, hogy tartalékolja erejét a hátralévő két számra, a gerelyhajításra és a 800 méterre.

A magyarok távolugró teljesítményének értékét jelzi, hogy Krizsán a mezőny harmadik, Nemes pedig a negyedik legjobb eredményét érte el. Az MTK atlétái közül előbbi 943, utóbbi 940 pontot gyűjtött és 4615, illetve 4520 ponttal várják a folytatást.

Az ötödik szám a britek 2019-es vb-győztesének, Katarina Johnson-Thompsonnak (6,54 m, 1020 pont) sikerült a legjobban, így átvette a vezetést (4925 pont).

A gerelyhajítást Nemes Rita 12 órakor, Krizsán Xénia pedig 13.05-kor kezdi meg.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések