Az olajos piskóta több napig megőrzi puhaságát. A zamatos gyümölcsöktől pedig még finomabb lesz.
Piskótát a legkülönbözőbb módon süthetsz, a klasszikus hattojásostól a tekercsen át az olajosig. Utóbbi kevésbé kényes, így nem kell attól tartanod, hogy összeesik, vagy nem sikerül. Persze erre is igaz az a szabály, hogy ne nyitogasd sütés közben az ajtót. Most sokféle gyümölcs közül válogathatsz, így feltétlenül dobd fel velük a piskótát.
Hozzávalók 12 szelethez
👉 25 dkg gyümölcs
👉 20 dkg liszt
👉 20 dkg cukor
👉 4 db tojás
👉 1 dl olaj
👉 1 dl víz
👉 1 db vaníliás cukor
👉 1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a sárgákat keverd ki jól, szinte krémesre a cukorral és vaníliás cukorral. Öntsd hozzá az olajat és a vizet, dolgozd össze, majd kanalanként rakd hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Végül forgasd hozzá spatulával a kemény habbá vert tojásfehérjét. Arra vigyázz, hogy ne törd össze a habot.
A sima masszát simítsd sütőpapírral bélelt tepsibe. A gyümölcsöket forgasd meg lisztben, és szórd a tészta tetejére. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd körülbelül 25-30 perc alatt aranysárgára. Végezz tűpróbát, azaz szúrj egy hegyes kést vagy hústűt a piskótába. Ha üresen húzod ki, biztosan elkészült. Amennyiben ragad rá massza, süsd még kicsit. Várd meg, míg kihűl, majd porcukorral megszórva kínáld.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések