A csirkés-zöldséges tortilla igazi kényelmi étel. Akár maradék sült húsból is készítheted.
A tortillás ételek népszerűsége sok egyéb más mellett abban is rejlik, hogy a végtelenségig variálhatók. Megtöltheted chilis babbal, húsmentes finomságokkal, és sütőben is megsütheted. Ha könnyű fogásra vágysz, a kicsit pikáns csirkemell és a friss, ropogós zöldségek együtt is tökéletesek a tortillába, amit akár saját magad is elkészíthetsz. Összedobhatsz hozzá joghurtos szószt is.
Hozzávalók 4 személyre
👉 4 db tortillalap
👉 2 db csirkemellfilé
👉 0.5 teáskanál őrölt kömény
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 2 evőkanál olaj a páchoz
👉 1 db fejes saláta
👉 4 db retek
👉 1 db kígyóuborka
👉 olaj a sütéshez
Elkészítés:
A megtisztított csirkemelleket vágd kisebb kockákra. Keverd össze az olajat, a köményt, az áttört fokhagymát, a sót és a borsot egy tálban. Alaposan kend be vele a csirkét. Melegíts fel kevés olajat egy serpenyőben, és süsd benne szép pirosra a csirkeszeleteket oldalanként körülbelül 3-4 perc alatt.
A zöldségeket mosd meg, és vágd fel ízlés szerint. Melegítsd meg a tortillalapokat egy száraz serpenyőben. Mindegyikbe tegyél sült csirkét, és pakold meg jól zöldségekkel, és tekerd fel.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések