A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fűszeres, parmezános cukkini: szénhidrátszegény finomság a sütőből


A parmezános cukkinit köretként vagy önálló fogásként is számításba veheted.


Az egyszerű és ízletes receptek mindig jól jönnek. A semleges cukkiniból kevés erőfeszítéssel is sokat hozhatunk ki. Készíthetünk belőle salátát, tölthetjük, ránthatjuk. Utóbbinál jóval egészségesebb, ha parmezános bundát kap, és sütőben sütjük szép pirosra, ropogósra. Ha zsenge a cukkini, megpucolni sem kell.

Hozzávalók 4 személyre

👉 2 db közepes méretű cukkini
👉 10 dkg reszelt parmezán sajt
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 1 teáskanál fokhagymapor
👉 só
👉 bors
👉 1 evőkanál olaj a sütéshez
👉 petrezselyem vagy bazsalikom a tálaláshoz

Elkészítés:

Mosd meg a cukkinikat, és a végeket távolítsd el. Vágd körülbelül fél centi vastag szeletekre. Egy nagy tálban keverd össze az olívaolajat, a fokhagymaport, a sót és a borsot, majd kend meg vele a cukkiniszeleteket. Forgasd meg mindegyiket reszelt parmezánban, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Arra figyelj, hogy a szeletek ne érjenek össze. Kevés olajjal locsold meg.

Süsd a cukkiniket előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 15-20 percig. Amikor szép aranybarnák és kívül ropogósak, belül puhák, kiveheted a sütőből. Tálaláskor megszórhatod friss, aprított petrezselyemmel vagy bazsalikommal.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések