A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megakadályozta egy már tervezett munkásszálló építését a hajdúszoboszlói önkormányzat


Friss fejleményekről tájékoztatta a debreceni gyárakba ingázó, Hajdúszoboszlón is fel-felbukkanó vendégmunkásokkal kapcsolatban Czeglédi Gyula, a fürdőváros polgármestere. 

Mint közösségi oldalán írja, a rendőrkapitány is megerősítette, hogy az elmúlt három hétben rendkívüli esemény a vendégmunkásokkal kapcsolatban nem történt, illetve erre irányuló bejelentés sem érkezett a rendőrség részére.

A polgármesteri hivatal ellenőrzései alapján megállapítható, hogy néhány szálláshelyen, ahol júniusban és júliusban vendégmunkások elszállásolását tapasztalták, ez a tevékenység megszűnt.

Más, korábban is a látókörünkben lévő helyeken a vendégmunkások létszáma azonban megemelkedett. Ezeken a helyszíneken augusztusban további helyszíni szemlékre került sor. Ezek eredményéről a hivatalunk tájékoztatta a társhatóságokat, akik saját hatáskörben járnak el az adott ügyben

– közölte Czeglédi Gyula.

Majd hozzátette:

A városvezetés határozott fellépésének köszönhetően, egy, már tervezett munkásszálló építését sikerült megakadályozni.

Czeglédi ismét leszögezte, hogy az önkormányzat soha nem adott ki engedélyt munkásszálló építésére és üzemeltetésére. Szintén a valóság elferdítésének nevezte, amikor valaki azt sugallja, hogy a szoboszlói polgármester bármikor arról nyilatkozott volna, hogy a városban nem lesznek vendégmunkások.

Mindig azt hangsúlyoztam, hogy a rendelkezésünkre álló törvényes eszközökkel gátoljuk, illetve lassítjuk a munkásszállók létesülését

– magyarázta a polgármester.

Azt írja, minden esetben jogszerűen és határozottan lépnek fel, valamint az önkormányzat rendeletalkotási eszközével korlátozni kívánják a szálláshelyek munkásszállóként történő üzemeltetését.

A szeptember végi képviselő-testületi ülésre az adórendelet módosítására tesz majd javaslatot, amelynek célja a vendégmunkások jelenlétével kapcsolatban felmerülő többlet önkormányzati költségek fedezete. Czeglédi Gyula szerint a lépés egyben gazdásági megfontolásra is készteti az ezen a területen tevékenykedő vállalkozásokat. A polgármester azt is ígérte, hogy javaslattal fog élni a közterület-felügyelet megerősítésére, ezzel is segítve a lakosság biztonságérzetét.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések