A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Krizsán Xénia a 12. míg Nemes Rita a 17. helyen áll az atlétikai vb az első napja után


A hétpróbázó Krizsán Xénia a 12., Nemes Rita pedig a 17. helyen áll az első nap után a budapesti atlétikai világbajnokságon. 

A fedett Eb-harmadik Krizsán 200 méteren az első, azaz a leglassabb futamba kapott besorolást, mivel idén még nem volt ezen a távon eredménye. A harmadik helyen ért célba 25.16 másodperccel, elmaradva 24.32-es egyéni csúcsától. Ebben a számban 872 pontot gyűjtött és összesítésben visszacsúszott a 12. helyre (3672 p).

Nemes Rita a következő futamban 25.04 másodperccel ért célba, ami 883 pontot ért. A 33 éves többpróbázó 200-on idén futotta meg legjobbját, a 24.69 mp-et. Nemes a 17. helyen áll 3580 ponttal.

"Nagyjából elégedett vagyok és boldogan fogok lefeküdni ez után a nap után, várom a holnapot. Szerintem nem állok rosszul és van esélyem, hogy a legjobb nyolcba kerüljek" - kezdte értékelését az MTI-nek Krizsán. - "A 200 méter az egyedüli, ami nem úgy sikerült, ahogy én gondoltam. Ott az eleje jól ment, jónak éreztem, de a végét nem bírtam. Itt talán kijött, hogy a sok betegeskedés és sérülés után a gyorsasági futómunka, amit beletettünk, nem tudott még visszajönni."

Nemes Rita a délelőttjével volt elégedett, a súlylökésében viszont úgy érezte, sokat benne hagyott.

"Sajnos a súlylökésem nagyon labilis. Bennem van a probléma, mert a bemelegítésem nagyon jó volt, mondtam is, hogy azt kellene lemérni, de nem hagyták" - fogalmazott Nemes. - "A 200 is lehetett volna kicsit jobb, de hosszú volt ez a nap, most így sikerült. A holnapi nap is kemény lesz, nehéz most megmondani, hol végezhetek, meglátjuk."

A 200 métert a Dohában vb-aranyérmes brit Katarina Johnson-Thompson nyerte 23.48 mp-cel (1031 p), ezzel feljött a második helyre (3905) az éllovas az amerikai Anna Hall (3998) mögé.

A hétpróbázók vasárnap a távolugrással és a gerelyhajítással folytatják, majd zárásként következik a 800 méter. 

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések