A serpenyős, tejszínes csirkemell villámgyorsan készen van, a mártása sűrű és nagyon finom.
Ebbe a tejszínes, serpenyős csirkemellbe minden jó belekerült: vajas alappal indít, a szaftja pedig fokhagymától pikáns és citromtól friss. Ha van a mélyhűtődben alaplé eltéve, mindenképpen használj fel belőle egy keveset. De elkészítheted házi leveskockából is.
Hozzávalók 4 személyre
👉 65 dkg csirkemellfilé
👉 3 evőkanál vaj
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 2.5 dl alaplé
👉 2 dl tejszín
👉 1 hagyma
👉 1 teáskanál majoránna
👉 0.5 citrom
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A csirkemellet vágd nagyobb darabokra. Szórd meg mindkét oldalukat sóval és borssal, és tedd félre negyedórára. Egy serpenyőben olvassz vajat. Pirítsd meg rajta gyorsan a csirkedarabok mindkét oldalát, majd szűrőlapáttal szedd ki, és tedd félre őket. A visszamaradt zsiradékon párold üvegesre az apróra vágott vöröshagymát.
Amikor már puha, add hozzá a zúzott fokhagymát, a majoránnát és a megmosott, felkarikázott citromot. Öntsd fel kevés alaplével, majd tedd vissza a serpenyőbe a csirkét. Kis lángon párold puhára. A végén öntsd fel a tejszínnel, és főzd addig, amíg besűrűsödik. A végén szórd meg aprított petrezselyemmel.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések