A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Horváth K. – Csintalannal fűbe haraphat az MSZP


A Klikk TV Mélyvíz című műsorában elárulta, hogy szellemileg is olyan mélyen van, mint a Mariana-árok feneke.

Eddig se voltam elragadtatva Csintalantól. Hol MSZP-s, hol fideszes, mint a tekergőző angolna. Most azonban a Klikk TV Mélyvíz című műsorában elárulta, hogy szellemileg is olyan mélyen van, mint a Mariana-árok feneke, ami ugye a Föld legmélyebb pontja – írja Horváth K. József a Magyar Hírlapban.

Azért ment vissza az MSZP-be, hogy éceszgébere legyen az induló önkormányzati és európai parlamenti kampánynak. Azaz ő akarja megmondani, milyen üzenetekkel lehet felhozni a szocikat. Ez önmagában még nem lenne baj. Eddig sokaknak ez nem sikerült, de legyen. Mutassa meg! Tegyen az asztalra valami eredetit, amire azt mondhatjuk, hogy na, ettől talán lép egyet felfelé a szocialista párt. Erre majd harapnak a párt szavazói. Aztán kiderült, hogy harapni haraphatnak ugyan, de Csintalan tudományával a párt legfeljebb a fűbe harap.

Csintalan piros ászai a következők. Ütni kell Orbánt azért, mert Iványi Gábornak szerinte tartozik 12 milliárd forinttal, mert a parlament megszüntette a szervezet egyházi státuszát, így nem jár neki az állami támogatás.

Iványi ennek ellenére úgy tesz, mintha járna, ezért összeadja azokat a pénzeket, amelyeket a régi törvénnyel megkaptak volna, és ezt Orbán tartozásaként tételezi. A nép eddig sem volt vevő rá, de most, hogy Csintalan is ezt a vasat akarja ütni, majd biztosan vevő lesz.

Bravó, Sanyi! Már most látszik, hogy szép munka lesz.

A másik falrengető téma az EU-val kapcsolatos. Bár Csinti nem ápol különösebben jó viszonyt a Böszmével, most mégis úgy fest, mintha kifejezetten a kedvében akarna járni. Fletó is megnyalja ugyanis mind a tíz ujját, ha látja, hogy Csintalan is föderalista  Európát akar, a nemzetállamokat pedig betenné a fiókba.

Hát ez a mi éleseszű Csintink mesterterve.

De hogy ne beszéljünk a levegőbe, lássuk picit részletesebben.

Okoskánk kijelentette: „Nem celebekről kellene a nyilvánosságnak beszélnie, hanem arról, hogy az Iványi-féle egyházat (...) bosszú eredményeképpen leírja a hatalom, kicsinálja, és ez botrány. (…) Ezt a kérdést napirendre kell tűzni, ütni-vágni, emlegetni, sínen, vízen, levegőben.”

Iványi a jelek szerint nem ismeri azt a mondást, addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér. 

A metodista lelkész ugyanis képtelen volt fizetni a munkáltatói kötelezettségeket, ezért a közelmúltban a Nemzeti Adó és Vámhivatal adótartozás miatt 175 millió forintot levont az oktatási és szociális intézményeik normatívájából. Erre mit csinál Iványi? Nem azt mondja, hogy bocs, elrontottam, igyekszem korrigálni, állok a következmények elé, hanem elkezdi Orbánt mocskolni. Holott ő is jól tudja, hogy a korábbi törvényt helyébe azért kellett egy újat tenni, mert a régi nagyszámú visszaélésre adott lehetőséget.

Az új törvény célja éppen a „biznisz egyházak” kiiktatása volt, amelyek kizárólag azért alakultak, hogy szociális vagy oktatási intézményeket tartsanak fenn, esetleg egyéni haszon érdekében anélkül, hogy valódi vallási tevékenységet folytatnának. Min áll most a bál? A szociális és oktatási intézmények normatívái miatt.

Csintalan éceszgéber most ezt a kérdést akarja ütni, vágni, emlegetni. Tehát egy törvénytelen ügyet vesz majd pártfogásába. Tudjuk, elintézni semmit nem fognak vele, de legalább harsogják az ügyeskedők énekét.

Az EU-val kapcsolatban pedig kijelentette: „Politikai értelemben a demokratikus értékrenddel összefüggésben, egy szorosabb uniót képzelek el, legyen külügyi biztosa, legyen közös uniós külpolitika, közös hadsereg, közös gazdaság- és foglalkoztatáspolitika, munkavédelem, környezetvédelmi politika.”

Szijjártó a közelmúltban pedig ezt mondta: kilenc EU-tagállam csoportot alkotott, amelynek deklarált célja az egyhangúság kivezetése az európai külpolitikai döntéshozatalból, ami „nem mást jelent, mint hogy a nemzeti érdekeknek annyi".

Miket gondolt ki éles eszével Csintalan Sándor, a szocialista kampányának okostojása?

Mindent, ami szembe megy a magyar érdekekkel. Isteni igazolás volt visszavenni őt az MSZP-be. Csoda, hogy ott állnak a szocik a politika bűzös szemétdombja előtt? – fogalmaz Horváth K. József.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések